Home

Achtergrond 182 x bekeken

Slechte slapers hebben afwijking in brein

Slechte slapers beschikken over minder zogenoemde grijze stof in de hersenschors, het voorste deel van het brein vlak boven de oogkas.

Ook zit er minder grijze stof in een verder naar achter gelegen deel van de hersenschors. Die afwijking is vermoedelijk aangeboren en is zeker niet ontstaan door het gebrek aan slaap.

Die ontdekking hebben twee onderzoekers van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen (KNAW) samen met het VU medisch centrum (VUmc) gedaan. Zij publiceren de doorbraak op het gebied van het begrip van chronische slapeloosheid dinsdag op internet in het tijdschrift Biological Psychiatry.

De onderzoekers hopen de speurtocht naar slapeloosheid nu in een stroomversnelling te brengen door binnenkort te beginnen met het Nederlands Slaap Register op internet, waaraan zoveel mogelijk goede en slechte slapers moeten meedoen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.