Home

Achtergrond 184 x bekeken 2 reacties

Sensus: afzet van inuline blijft goed, areaal houdt stand

De afzet van inuline, de voedingsvezel die wordt gewonnen uit het gewas cichorei, stagneert niet.

Dat zegt René Schunselaar, woordvoerder van cichoreiverwerker Sensus naar aanleiding van een bericht van CSV Covas. De Zuidoostelijke coöperatie spreekt over verminderde afzet en de verwachting dat het areaal in 2010 niet groeit.

"Dat verhaal komt niet van ons af", benadrukt Schunselaar. "De afzet van inuline is onverminderd goed, zeer goed zelfs. Over het areaal voor 2010 wil ik wel zeggen dat we minimaal hetzelfde contracteren als afgelopen jaar." De verdere plannen voor volgend seizoen worden eind volgende week door Sensus bekendgemaakt. Schunselaar maakte al eerder duidelijk dat een saldo van 75 euro per ton opnieuw haalbaar is.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  75 ton per hectare saldo dat is toch niet verkeerd. Weet de redacteur wat saldo betekent of hoeveel 75 ton is. Bij mij is dat 7,5 miljoen euri's.
  Ja ja kwaliteit was vroeger een item nu draait het om bulk en pulp. JAMMER

 • no-profile-image

  Westbrabander

  Een opbrengst van 75 euro per ton is haalbaar, daar gaan dan nog de transportkosten of en een leuke tarraboete. Blijft er afhankelijk van de afstand tot de fabriek, z'n beetje 60 ton 65 euro over, en dan heb je nog al je teeltkosten, je spuit en schoffelt je eigen helemaal scheel. En het jaar daarop kun je rekening houden met flink wat opslag en eventueel bij een nattere oogst nog wat structuurbederf. En dan zijn er collega's die zo'n saldootje gaan vergelijken met graan. Om de teelt te stimuleren is de prijs vergeleken met vorig jaar met 3 euro verlaagd en de tarraboete verhoogd.

Of registreer je om te kunnen reageren.