Home

Achtergrond 153 x bekeken

Scouting Nederland baalt van branden

Scouting Nederland baalt van het toenemende aantal branden in clubgebouwen van scouts.

Dit jaar telde Scouting Nederland al negen branden, waar heel 2007 nog maar vier branden telde en 2008 vijf. Afgelopen weekeinde brandde een clubhuis in het Gelderse Putten grotendeels uit.

Dit jaar was er bij zes van de negen branden sprake van brandstichting, aldus een woordvoerder van Scouting Nederland. "De clubgebouwen staan vaak in buitengebieden, waar controle lastig is. Gelukkig hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De brandstichters lijken toe te slaan als er niemand aanwezig is.''

De woordvoerder noemt de toename van het aantal branden 'eng'. "We hebben scoutingclubs gevraagd om zelf attent te zijn en er ervoor te zorgen dat elektra en dergelijke in orde zijn. Maar tegen brandstichting kunnen we weinig ondernemen. Er kan niet steeds iemand aanwezig zijn in de clubhuizen.''

De meeste branden waren dit jaar in Gelderland. Naast het gebouw in Putten gingen al clubhuizen in onder meer Lunteren, Ede en Nijmegen in vlammen op. Buiten Gelderland waren er branden in Gemert en Eelde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.