Home

Achtergrond 149 x bekeken

Schadepost door files loopt nog steeds op

Ondanks de crisis loopt de schade als gevolg van de files voor het wegtransport op.

Alexander Sakkers, voorzitter van brancheorganisatie TLN, schat de schadepost op jaarbasis op 750 miljoen euro, een stijging van 50 miljoen vergeleken met de vorige berekeningen over 2006/2007.

Hij komt tot dit bedrag door de vertragingen als gevolg van de files, het hogere brandstofverbruik en de extra rij- en rusttijden van chauffeurs. "De economische teruggang heeft invloed op de groeicijfers. Anders was de schade nog groter'', zei Sakkers woensdag na de start van de wegwerkzaamheden aan de A4 bij Leiderdorp. Deze flessenhals was twee jaar geleden goed voor 29 miljoen euro schade, rekende minister Camiel Eurlings (Verkeer) voor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.