Home

Achtergrond 166 x bekeken 5 reacties

Ruim 700 miljoen voor groen

Het ministerie van LNV trekt in 2010 ruim 760 miljoen euro uit voor verbeteringen in natuur, landschap en platteland.

De blik is in 2010, zo blijkt uit de vandaag bekendgemaakte begroting, nadrukkelijk gericht op het stoppen van het verlies aan planten en dieren. Internationaal is het vanaf januari het jaar van de biodiversiteit en wordt de balans opgemaakt. Minister Gerda Verburg (LNV) wil nieuwe afspraken om de afname van soorten te stuiten. Eerder kwamen de landen van de Europese Unie overeen dat aan die terugloop in 2010 een einde moest zijn gekomen, maar die afspraak bleek te amibitieus, het soortenverlies ging door.

Om te zorgen dat planten en dieren een plekje vinden in Nederland, is het volgens de minister essentieel dat de grote natuurnetwerken, de Ecologische Hoofdstructuur en Natura2000, er komen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  oostlander

  Stel, je hebt een bedrijf en samen met je partner heb je het plan opgevat om de tuin eens flink onder handen te nemen, een en dat weten beiden, behoorlijke kostenpost. Tijdens het plannen maken omtrent die tuin gaat het steeds slechter met de sector en met het bedrijf. Wat zou een normale beslissing zijn in deze, juist je stelt je plannen bij of je stelt ze uit! waarom, omdat je dit soort zaken moet realiseren met je eigen verdiende geld! De overheid is eigenlijk niets anders dan ook een soort bedrijf, zij het publiekelijk geleid en bestuurt. Wat doen zij in slechte tijden, ze zetten hun onzinnige plannen door, waarom doen ze dit, omdat het met belastinggeld wordt gefinancieerd en daar hebben ze zelf niet voor hoeven werken! Hoelang dulden we nog dit soort onzinnige geldverslinding door onze incompetente bestuurders, hoe lang nog??

 • no-profile-image

  eerlijk

  Die 760mil. kan in de spaarpot want er zijn geen verbeteringen nodig zolang er boeren zijn is het een mooi landschap En het is helemaal voor niks of verdelen onder alle boeren en tuiners....die zorgen voor het nederlandse aangezicht...GRATIS

 • no-profile-image

  gert

  Er komen weer nieuwe dieren bij ,de wolf is onderweg ,nog maar 200 km vanaf de Nederlandse grens verwijderd,dat biedt weer perspectief voor Verburg

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Ik pleit er voor om dit geld in ieder geval niet verloren te laten gaan aan allerlei instanties en instellingen die zich met natuurbeheer bezig houden maar rechtstreeks ten goede te laten komen aan agrarisch natuurbeheer door de boer zelf. Is toch niet zo moeilijk dit te regelen ?
  Het zelfde geldt voor de centen die afgeroomd worden via modulatie. Veel te veel pecunia vloeit zo de sector uit.

 • no-profile-image

  Boesje

  Crisis is nog niet groot genoeg

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.