Home

Achtergrond 609 x bekeken

Reorganisatie Bercomex bv

Bercomex in Hoorn heeft aan het personeel kenbaar gemaakt dat er wederom een reorganisatie nodig zal zijn.

Bercomex is een toonaangevende leverancier van kapitaalgoederen en oplossingen voor de horti- en agromarkten en is marktleider in de mechanisatie van snijbloemen en bloembollen. Het bedrijf richt zich zowel op telers, kwekers, verwerkings- als boeketbedrijven en biedt oplossingen die gericht zijn om de bedrijfsvoering van de klant te optimaliseren van zowel vermindering van kosten alsmede het verhogen van kwaliteit.

Bercomex heeft reeds in maart 2009 een ingrijpende reorganisatie doorgevoerd. Deze nieuwe voorgenomen reorganisatie is het gevolg van de ongekende diepte van de malaise in de land- en tuinbouw sector en heeft vooral te maken met de verwachting van de directie van Bercomex dat deze malaise nog tot 2010 zal duren voordat een structureel herstel zal plaatsvinden. De malaise in de land- en tuinbouw sector als gevolg van overcapaciteit in deze sector, de sterke euro en tegenvallende consumenten vraag in de sierteelt, heeft een onvermijdelijk negatieve impact gehad op de investeringen in kapitaalgoederen in deze sector.

Na vele jaren positieve omzet groei van 2004 tot 2008 komt de huidige markt terugval extra hard aan. Pieter van Hengel, algemeen directeur van Bercomex zegt: "Het is natuurlijk zeer te betreuren dat wij afscheid moeten nemen van onze collega's maar Bercomex zal zich blijven richten op de toekomst. Bercomex heeft gelukkig nog steeds een zeer sterke positie in de markt. Met name een aantal R&D projecten zijn, ook in economisch zwaar weer, zeer veelbelovend. Tevens zien wij een significante groei in onze export markten die ook goede kansen voor de onderneming bieden. Ik zie dan ook de toekomst met vertrouwen tegemoet."

De directie van Bercomex is van mening dat door de impact van deze additionele reorganisatie de winstgevendheid van het bedrijf voor 2010 is veilig gesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.