Home

Achtergrond 248 x bekeken

Regels vakantiewerk vorig jaar iets beter nageleefd

De naleving van de regels voor vakantiewerkers is in de land- en tuinbouw in 2008 licht verbeterd. Bij 28 procent van de gecontroleerde bedrijven werd een overtreding vastgesteld.

Dat staat in het Projectverslag Vakantiewerk 2008, dat de Arbeidsinspectie heeft opgesteld. In 2007 lag het percentage agrarische ondernemingen dat in de fout ging nog op 31 procent.

De Arbeidsinspectie voerde in de zomer van 2008 ruim duizend inspecties uit in risicosectoren. Een kwart daarvan vond plaats in de land- en tuinbouw.

Van de 227 gecontroleerde agrarische bedrijven hadden 64 de zaakjes niet op orde. In de meeste gevallen werden regels voor werk- en rusttijden overtreden. Ook in andere sectoren werd daar het meest de hand mee gelicht.

In bijna alle gevallen deed de Arbeidsinspectie de zaak af met een waarschuwing. Een enkele keer werd een boete uitgedeeld, onder
meer aan een inpakbedrijf voor groente en fruit, dat 16- en 17-jarigen nachtwerk liet doen.

Ook deze zomer heeft de Arbeidsinspectie weer controles uitgevoerd naar vakantiewerk in onder meer de land- en tuinbouw. De resultaten daarvan moeten nog worden verwerkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.