Home

Achtergrond 169 x bekeken

Rechter vonnist in zaak vermoorde overblijfwacht

De rechtbank in Amsterdam doet donderdag uitspraak in de zaak tegen de 31-jarige Mohammed B., die heeft bekend in maart van dit jaar overblijfwacht Leo van Trappe te hebben doodgestoken bij een schoolplein in Amsterdam.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is B. schuldig aan moord. Toch eiste justitie geen celstraf tegen de man, omdat hij volledig ontoerekeningsvatbaar zou zijn. B. lijdt aan chronische psychoses en schizofrenie. Het OM eiste daarom tbs met dwangverpleging.

Tijdens de behandeling van de zaak verklaarde B. Van Trappe één keer te hebben gestoken, omdat stemmen in zijn hoofd hem dat opdroegen. Om die reden hing hij voorafgaand aan zijn daad al vaker bij Amsterdamse scholen rond, gewapend met een mes. Van Trappe was een willekeurig slachtoffer; B. kende hem niet.

De verdachte zei tegen de rechter graag voor zijn aandoening behandeld te willen worden. Volgens zijn advocaat is behandeling in een psychiatrisch ziekenhuis daarbij echter meer geschikt dan tbs met dwangverpleging.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.