Home

Achtergrond 273 x bekeken 4 reacties

Radiospot LTO voor Wet Dieren

LTO laat de komende week ruim dertig keer een radiospot uitzenden met het oog op de behandeling van de Wet Dieren in de Tweede Kamer.

Vanochtend was de spot voor het eerst te horen op Radio 1. De boodschap, Nederlandse veehouders zijn goed voor hun dieren, wordt uitgesproken voor LTO-voorzitter Albert Jan Maat.

“Als LTO willen we laten zien waar we staan. Dat is een positie om trots op te zijn. Onze veehouders zitten met landen als Denemarken en Zweden, wereldwijd in de kopgroep. Internationaal lopen we voorop. En die koppositie willen we behouden door te blijven investeren in dierenwelzijn”, zegt de LTO-voorzitter in de spot.

Zorg

Met de zorg voor dieren doet de Nederlandse veehouderij het gewoon goed, benadrukt de LTO-voorzitter. “Natuurlijk, het kan altijd beter. We moeten luisteren naar de samenleving en tegelijkertijd óók laten zien wat we doen om onze dieren een beter leven te geven. Het is niet voor niks dat ik eindig met ‘Een goede zorg voor onze dieren. Daar werken we aan in uw en ons belang’.”

Naast de radiospotjes van LTO zijn er ook spotjes te horen van de CDON, een coalitie van 23 dierenwelzijnsorganisaties. Zij vinden dat Verburg in de nieuwe Wet Dieren teveel de productie en het gebruik van dieren voorop stelt.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Natuurlijk, het kan altijd beter! Koren op de molen van de oppositie. Landbouw als sluitpost van de samenleving. Wordt lid van LTO en ga Lachend Ten Onder!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De zin "het kan altijd beter is uit het spotje gehaald" . Ik denk dat die opmerking vooral voor de LTO zelf geldt.

 • no-profile-image

  M. de Groot

  Hehe eindelijk eens iemand die het voor de boeren opneemt. Het is goed om aan te geven dat we het internationaal goed doen. De zorg voor ons vee is ook ons bestaan. Die actiegroepen komen bij iedereen onderhand de keel uit.

 • no-profile-image

  Jaco

  Windelijk reactie van onze club. een goed begin. Maakt mij weer trots LTO lid te zijn.
  gr Jaco

Of registreer je om te kunnen reageren.