Home

Achtergrond 194 x bekeken 3 reacties

Prijsdaling bierbostel voorbij

Er is een einde gekomen aan de recente prijsdaling van bierbostel. Vraag en aanbod komen meer in balans. Het gevolg is dat de bierbostelprijs blijft steken op €31,50 per ton, bij 22 % droge stof. Deze notering geldt voor Midden-Nederland.

Ook in het noorden en in het zuiden verandert er niets aan de bierbostelprijs. De bostel komt in die regio’s tot respectievelijk €33,50 en €30,00 per ton.

Er is wel een tendens dat het aanbod iets kleiner wordt, terwijl de vraag op peil blijft. De prijzen kunnen dus licht gaan stijgen.

In de andere bijproducten zit ook weinig beweging. De maisgluten noteren €1,25 per % droge stof. De aardappelstoomschillen blijven steken op €1,25 per % droge stof. De aardappelsnippers noteren ook ongewijzigd en komen uit op €30,00 per ton.

prognose:

bostel gelijk, misschien duurder

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Frans-Jan

  Ik neem aan dat de maisprijzen voor ingekuilde mais zijn. Waarom word er geen notering gegeven voor verse mais?

 • no-profile-image

  Johan

  Snap niet dat er geen prijzen van aardappelvezels en perspulp worden genoemd , terwijl dat momenteel toch zeer aktueel is.

 • no-profile-image

  onbekend

  beste mensen

  betaal niet te veel voor de bijprodukten vorig jaar hebben ze bergen geld verdient!!!
  de prijzen kunnen nog verder omlaag ze krijgen immers de meesten produkten gratis (storten is altijd duurder) geloof niet in die onzin praat van dat er een produkt duurder wordt.

  groetjes groot inkoper bijprodukten

Of registreer je om te kunnen reageren.