Home

Achtergrond 167 x bekeken 1 reactie

Populariteit is niet alles

Boeren en tuinders zijn bepaald niet mild in hun oordeel over minister Gerda Verburg, blijkt uit een enquête van het Agrarisch Dagblad/agd.nl.

Zij legt het af tegen illustere voorgangers als Cees Veerman en Gerrit Braks. Nu zegt populariteit niet veel over vakmanschap, zeker niet als tijdens een regeerperiode een oordeel wordt gevraagd. Veel politici liggen na afloop van hun bewindsperiode aanzienlijk beter in de markt dan toen zij ongewenst beleid opstelden. Braks is daar een markant voorbeeld van.

Veerman profiteerde ook sterk van het feit dat zijn voorgangers veruit de impopulairste landbouwministers in de vaderlandse geschiedenis waren. Vergeten wordt nog wel eens dat ook hij een koers uitzette die sterk op liberalisering en op de maatschappij was gericht.
De stelling dat Verburg (nog) niet veel concreets heeft bereikt, mag juist zijn. Maar het harde oordeel over Verburg in de enquête zegt vooral veel over de sectoren zelf. Te veel klinkt daarin door dat zij voort willen gaan op de 'oude' weg en niet veel op hebben met eisen vanuit de maatschappij. Daarmee lopen zij weg voor de realiteit en dreigen zij zichzelf buitenspel te zetten. In dat opzicht is het maar goed dat Verburg 'niet een van ons' is.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    spuit

    Waarom houd het AGD een enquete, als ze het zelf toch beter weet ?

Of registreer je om te kunnen reageren.