Home

Achtergrond 148 x bekeken

Paniek in Jakarta door aardbeving

Een zware aardbeving onder de zeebodem op minder dan 200 kilometer afstand van de Indonesische hoofdstad Jakarta, heeft paniek op westelijk Java en een kleine vloedgolf veroorzaakt.

De autoriteiten meldden ingestorte gebouwen en andere schade ten zuiden van Jakarta en ten zuiden en zuidoosten van Bandung. In de plaats Tasikmalaya stortte tientallen gebouwen in en zijn gewonden gevallen, meldde de BBC.

In Jakarta zelf brak op veel plaatsen paniek uit. Er werden volgens ooggetuigen gebouwen ontruimd, omdat ze schokten door de beving die wel een minuut duurde. Veel mensen verlieten geschrokken kantoren en winkelcentra.

Het Amerikaanse seismologische instituut US Geological Survey berichtte dat de beving een kracht had van 7,0 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag ruim 200 kilometer ten zuidwesten van Java op bijna 50 kilometer onder de zeebodem. Aanvankelijk werd de beving zwaarder en op een andere diepte ingeschat.

De autoriteiten hadden gewaarschuwd tegen een plaatselijke vloedgolf. Het internationale tsunamiwaarschuwingscentrum stelde in een bulletin dat binnen een straal van 100 kilometer rond het epicentrum plaatselijk een verwoestende vloedgolf kon ontstaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.