Home

Achtergrond 134 x bekeken

Oplossing in zicht voor deel gedupeerden DSB

DSB Bank is dicht bij een oplossing met een van de partijen die de bank ervan beschuldigen huiseigenaren te hebben opgezadeld met torenhoge schulden.

DSB Bank en de stichting Steunfonds Probleemhypotheken zeiden woensdag samen te werken aan een raamwerk om alle klachten te kunnen behandelen. Beide partijen bevestigden berichtgeving van die strekking van RTV Noord-Holland.

De stichting Steunfonds Probleemhypotheken vertegenwoordigt naar eigen zeggen zo'n tweeduizend gedupeerden. De bedoeling is nu dat de stichting een aantal klachten op tafel legt om te kijken of die als voorbeeld kunnen dienen voor de behandeling van de overige dossiers. DSB Bank zal dan voor alle klachten een individuele oplossing zoeken, zo zei een woordvoerder van de bank.

"Als dit een goede methode is om uit de patstelling te komen, dan gaan we samen verder'', aldus de zegsman van DSB Bank. De Stichting Steunfonds Probleemhypotheken ziet in tegenstelling tot de stichting Hypotheekleed geen heil in een groepsclaim tegen de bank. "Wij willen de mensen perspectief geven om uit de problemen te komen'', aldus vertegenwoordiger Jelle Hendrickx. "Het ziet er nu beter uit.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.