Home

Achtergrond 187 x bekeken

'Omstreden neurloog vervalste onderzoek'

De omstreden neuroloog Ernst J.S. heeft een artikel in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet gepubliceerd dat volledig gebaseerd is op gebakken lucht.

Dat stelt letselschade-advocaat Yme Drost. De advocaat liet vrijdag in AVRO-radioprogramma De Praktijk weten dat hij namens enkele patiënten een nieuwe aangifte tegen de arts heeft ingediend.

J.S. publiceerde het bewuste artikel in 1989. Hij zou een onderzoek hebben uitgevoerd op ruim honderd patiënten met parkinson. Volgens Drost hadden deze patiënten nooit toestemming gegeven aan het onderzoek mee te werken. Bovendien hadden veel van deze mensen niet eens parkinson. Volgens Drost gebruikte de neuroloog op deze manier zijn patiënten om in wetenschappelijk aanzien te stijgen.

De neuroloog was verbonden aan het Medisch Spectrum Twente (MST), waar hij jarenlang tientallen onjuiste diagnoses stelde. Hij schreef verkeerde geneesmiddelen voor en stal voor eigen gebruik medicijnen uit het ziekenhuis. Justitie voert momenteel een onderzoek uit naar de aangiften tegen de arts. Op basis daarvan beslist het OM of de man strafrechtelijk kan worden vervolgd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.