Home

Achtergrond 219 x bekeken

Olievlek Rijn en Waal blijft beperkt

De omvang van de verontreiniging door olie op de Rijn en de Waal is beperkt gebleven.

Dat meldde Rijkswaterstaat dinsdag na een inspectievlucht met een vliegtuig over beide rivieren. De vervuiling ontstond na een botsing tussen twee schepen in Duitsland.

Bij de aanvaring kwam in de nacht van zondag op maandag 30.000 liter gasolie in het water terecht. Het merendeel van de olie kwam terecht in de kribben tussen de plaats van het ongeluk in Duitsland en Millingen aan de Rijn. Rijkswaterstaat was daar maandag al met olieabsorberend materiaal in de weer en die maatregel lijkt te hebben geholpen. Stroomafwaarts zijn af en toe enkele olieflarden te zien, aldus een woordvoerder.

Rijkswaterstaat gaat voorlopig door met schoonmaakwerkzaamheden en bekijkt of ook de schoonmaak van stranden nodig is. De instantie heeft aangeboden te helpen bij het opruimen van de verontreiniging in het Duitse deel van de Rijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.