Home

Achtergrond 198 x bekeken 43 reacties

Noord-Hollanders lozen melk in put

Een aantal Noordhollandse melkveehouders loosde de melk vandaag in de beerput. Dat meldt de regionale omroep RTV Noord-Holland.

De boeren volgden het voorbeeld van collega's in Frankrijk en België omdat zij het beu zijn dat ze geld moeten bijleggen op de melk die ze produceren. De boeren beraden zich volgens de omroep nog op verdere acties.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Hij die voor wereldmarktprijs wil produceren zal arm leven en sterven. Dat is wat de wereldmarkt is. De NL politici krijgen een 'boven wereldmarkt' loon, de NL ambtenaren verdienen boven 'wereldmarkt', de NL CAO-lonen liggen boven 'wereldmarkt'. Kosten voor levensonderhoud liggen boven 'wereldmarkt'. Kortom, met de 'wereldmarkt' kunnen we hier in NL helemaal NIKS!

 • no-profile-image

  boerin

  boerin uit het zuiden, wil je weten hoe we het over ons hart verkrijgen om ons mooie kwalitatief goede product in de beerput te mieteren? nou dat lukt niet mijn man gaat nu weer de stal in en de melkslang gaat boven de put. zonde dat goede melk nu gewoon een meststof geworden is. en we hebben er gewoon hartkloppingen van en toch doen we het, want ons boerenhart blijft kloppen,wat betreft de evenementen. we mogen volgens dezelfde politiek de melk niet daar brengen. de enigste mogelijkheid is dat de burger met eigen emmer de melk komt halen.

 • no-profile-image

  a

  beste piet
  wat ik bedoel is dat je daar moet produceren waar het goedkoop is
  ned. is een deel van de EEG
  vrije markt zonder steun saneert snel
  boeren zo het nu was/is kan niet meer in EEG verband hebben we daar voor gekozen jazeker
  kijk maar naar kwotum
  dat moest groter/opgeheven worden
  dus niet zeuren
  kijk naar de ontwikkeling in deEEG de bedrijven daar zijn groter dus zal dat hier ook moeten.

 • no-profile-image

  o.o.k.bedrijfsvoering

  Iemand die achter en garant staat van zijn voortgebrachte producten;en niet garant kan staan voor de aan hem uitbetaalde prijs,is eerlijk als hij dat door middel van acties kenbaar maakt.

 • no-profile-image

  a

  boeren zonder subsidie is de toekomst
  kan je dat niet moet je wat anders gaan doen

 • no-profile-image

  Boerin

  Hoe kan je het nu over je hart verkrijgen om het mooie produkt dat we produceren zomaar in de beerput te mieteren???? Deel het gratis uit op grote evenementen of in hartje Amsterdam en maak gelijk als je er toch staat reclame voor ons topprodukt melk!!!!

 • no-profile-image

  Lizzie

  Des te meer melk weg des te beter het resultaat , gelukkig begint het in Nederland nu ook door te dringen.Als dit 2 - 3 weken stand houdt zullen de MELKPRIJZEN voor de MELVEEHOUDERS OMHOOG SCHIETEN .En dan kunnen we 31 december een jaar afsluiten met WINST

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Mevrouw/meneer A. uit Nederland, kunt u, uw mening/standpunt nader verklaren?Ik wil graag nog wat leren!

 • no-profile-image

  Arjan

  Ben benieuwd hoeveel van deze noord hollandse boeren boven hun quotum zaten te melken. Ik denk bijna allemaal anders laat je je melk niet in de gierput lopen. Of de geldnood is toch niet zo groot !!!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Zo is dat Arie. Die knorrepot denkt dat ie niet profiteert van de toeslag. Komt ie wel achter als ze verdwijnen. Wordt het varkensvoer weer aan prijs. Kan ie in Den Haag weer gaan zeuren dat door het afschaffen van quotering en toeslagen de mestafzetkosten en voerkosten stijgen. En dat noemt zich vrije ondernemer.

 • no-profile-image

  pluimveehouder

  Ja hoor, laat de melk maar in de mestput lopen, er is toch teveel van en waarom zou je er dan meer voor betalen.
  Europa heeft het gedaan, de minister , de supermarkt de consument en straks krijgt de koe de schuld nog.
  Laat de markt z,n werk doen en zorg dat je er goed uit komt , de wal zal altijd het schip keren dus zorg dat je de koers bepaalt hebt waneer het schip keert teveel liggen op ramkoers en zullen zinken, of je het nu wil geloven of niet, over een jaar of 5 tot 10 melkt de helft van jullie niet meer.
  Nadenken over verantwoord stoppen getuigd van meer ondernemerschap dan gillen om meer steun. Veel wijsheid toegewenst.

 • no-profile-image

  gert

  Spa brengt meer op,maar is gewoon veredeld kraanwater

 • no-profile-image

  slaaf

  Boerin uit het zuiden, Ik heb mijn melk ook weggegooid over het land. De maatschappij mag zien hoe wij behandeld worden(fooi voor de melk) en is veroorzaakt door quotumverruiming (Verburg Fischer Boel) eigenlijk moesten we een maand geen melk leveren in de eu.

 • no-profile-image

  Leen

  Als de definitie van subsidie luidt: Inkomen waar geen productiviteit tegenover staat. Dan zijn de ambtenaren de grootste subsidievreters, niet de boeren. Maar uit de "Ivoren Toren" (politiek) heb je niets te verwachten. Die zorgen alleen voor zichzelf.

 • no-profile-image

  Jan

  Piet.Slingerland
  Lees dat boek en je zult er koud van worden als ik.
  Maar je zulut zien dat het gewoon zo zal gaan.Ik blij eerder weg gegaan te zijn met alles.Maar echt ja er zullen nog wat miloenen niet 1 zo als rabo zegt over blijven maar minimaal 2 miljoen kg B mannen over blijven tussen nu en 5 jaar.
  Ik wil maar een ding zeggen bestePiet. verKOOOOP.
  Jan
  NL

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Eerlijk gezegd is het De Waarheid!!!, wat Jan, uit Knorredorp schrijft!!! Natuurlijk mogen wij niet alle Melkveehouders over 1 kam scheren,vele weten dat wij in de Agrarische sector niet de enigste zijn, waar het moeilijk is. Het probleem is; dat wij nog moeten leren wat Over Aanbod betekent!!! En prijs fluctuatie's.

 • no-profile-image

  veeboer

  Vorige week ging de melkprijs een cent omhoog en direct werd het quotum ook weer duurder. Dus de melkprijs is voor veel boeren hoog genoeg.
  Als je toch boven je quotum melkt is het wel gemakkelijk om 1 of 2 tanks melk te laten weglopen.

 • no-profile-image

  Boerin

  Boeren hebben jarenlang te maken gehad met een evenredige melkprijs en konden daar hun financiering op aanpassen zonder veel risico te lopen. Extreem hoge en extreem lage prijzen kwamen niet voor. De varkenscyclus zal in de melkveehouderij niet werken!
  De meeste van ons hebben een top-financiering en door renteopslag kon er niet optimaal geprofiteerd worden van de lage rente. We leven nu heel zuinig, stellen onderhoud en investeren zo mogelijk uit en de meesten zullen het wel redden. Maar als ik naar de varkensboeren, pluimveehouders en tuinders kijk, lacht de vrije werelhandel mij niet toe. Ik denk dat hierdoor de goede tijden voorgoed voorbij zijn en wij levenslang met slechte prijzen geconfronteerd blijven, omdat ik mij geen stituatie kan voorstellen waardoor de prijzen gaan stijgen en lang op een acceptabel nivo blijven. Maar ons langer verzetten tegen de gang van zaken lijkt mij niet verstandig, we moeten onze energie weer steken in onze bedrijven en onze cooperaties aansporen zich aan hun doelstelling te houden. Veehouders let op uw zaak!

 • no-profile-image

  Harm

  Knorremans heeft het precies goed, maar dat is tegen het zere been van sommigen. De melkveehouderij leeft teveel in haar eigen wereld en moet nog veel leren. Varkens-en pluimveehouders zijn inderdaad niet altijd te benijden. Zij werken al jaren met vrije prijzen. Zij kunnen niet bekijken wat de prijzen gaan doen. Toch wordt er geinvesteerd. Maar velen haken af. Dit zal in de melkveehouderij ook gebeuren. Ik denk in 10 jaar 50% van de bedrijven. Kijk maar om je heen, weet waar je staat. Maak je keus, loop niet te zaniken nu het even iets minder gaat. Daar moet je maar aan wennen als je vrije ondernemer wilt zijn. Let wel, melkveehouders hebben altijd nog een bovenmodale toeslag uit brussel, daar kunnen in ieder geval de boodschappen van gedaan worden.

 • no-profile-image

  Harm

  De LTO volgt de politiek, de politiek volgt de grote mensenmassa, en die op hun beurt hebben behoefte aan veel grond voor woningen, wegen en natuur. Waar haal je die grond vandaan.... bij de boeren! Het is dus logisch dat men het wel best vindt wanneer er over 10 jaar nog maar een paar boeren over zijn. Iedere boer wil overleven en vecht voor zijn eigen bedrijf. Dat is de kracht, maar tevens onze zwakte. Het is een keiharde, natuurlijke selektie waar het mooie boerenleven allang niet meer aan de orde is.

 • no-profile-image

  Rick

  Beste melkveehouders,

  Mocht niemand oor hebben voor jullie probleem, gaat dan met zijn alleen een weekendje naar Amsterdam. Ik was daar van t weekend en werd omringd door een grote groep Marokkaanse jongeren die me allemaal vroegen `wats problem`. Tenminste nog iemand die luistert... Zorg dus dat je de burger te vriend houdt. Vele kopen wat ze nodig hebben en letten niet eens op prijs. Doen elke dag boodschappen en als het pakje zegt variatietip 1x rode ui en een scheutje room, doen ze dat. Ze geloven meneer Maggie en meneer Knorr. Zorg dat ze jullie ook geloven. Een tank melk weg laten lopen terwijl zij weer 10 euro storten voor een hongerig kind in Afrika, krijgt de burger niet aan elkaar gekoppeld. Succes met de extreme survival!!

 • no-profile-image

  jan

  Jullie veeboeren zijn ook een stel zieligpoten.
  Eerst tegen het Quotum(1983)
  Toen tegen de afschaffing(2006)
  Vervolgens moest het verruimt worden want het kon niet op (2007)
  Nu beweren ze dat er te veel verruimt is!!!
  Melk gewoon tegen de markt prijs en mekker niet, die concurrentie moet je aan kunnen, anders heb je zowiezo geen bestaans recht. En omstreeks deze tijd komen de toeslag rechten, voor een bedrijf met 6 ton altijd nog € 25.000.
  Ik als varkenshouder krijg nooit geen toeslag, ook niet als de biggen een jaartje onder de kostprijs weggaan!!!

 • no-profile-image

  melk

  ga naar je eigen site knorrepor jaloerse beer zijn je hersens aan getast ?door de varkens stal we zitten toch ook niet over de varkens te zeiken jaloerse kleuter

 • no-profile-image

  Lizzie

  Het is niet alleen de slechte prijzen wat ons bezig houdt , maar ook nog een politiek die nog voor geen 5% wil meedenken. En overige landbouwondernemers , we moeten er toch ook voor zorgen dat elke sector goed draait . Zonder elkaar het slechtste toe te wensen ?

 • no-profile-image

  stoppen,

  Klopt Harm, de overheid heeft weinig met de boeren op, zeker niet zolang we in NL 3x zoveel melk en vlees produceren dan onze inwoners consumeren. Teveel geloof in politieke oplossingen is zelfmoord. De eerste oplossing ligt bij de ondernemer zelf, door een kostprijs te realiseren die tot de top 25% behoort, doet niemand je wat. Wanneer je denkt dit nooit te kunnen realiseren is snel stoppen wellicht de beste oplossing.

 • no-profile-image

  politicus

  Juist harm, het meest wrange is nu juist de opzet waarmee de politiek en onze stands organisatie hiermee omgaan en bewust de helft van de boeren laten verzuipen. Kijk daar betaal ik geen contributie voor aan HET CDA EN DE LTO.

 • no-profile-image

  Laat me niet

  Wat zijn het toch stoere jongens hè, die varkenshouders. Hier een grote mond hebben over ondernemerschap, maar zelf zo'n prutsers zijn, dat ze al jaren onder de kostprijs werken.
  Ik moet er soms gewoon om lachen, hoe zelfingenomen sommige varkensboeren zijn.

 • no-profile-image

  john

  waar komt die naam beerput vandaan??

 • no-profile-image

  Annette

  Ik zou heel graag meer geld voor verse melk willen betalen om de boeren te helpen. De sector bestaat uit hardwerkende mensen die een eerlijk product produceren en verdienen een eerlijk loon! In plaats daarvan woreden ze constant op de kop gezeten door steeds veranderende onzinnige regels!
  Ik wil het liefst gewoon weer koeien in de wei zien. Het is toch te gek, en ook zielig, dat die beesten binnen moeten staan!

  Op de bres voor de koeien en de boeren!

  Annette.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Zo is het Annette,we moeten weer terug in de tijd! Koeien in de wei, met Fries-Hollandse koeien,Blaarkop en MRIJ,dan is het in Nederland weer zoals het hoort!!!. De wandelende melkfabrieken moeten weer terug gefokt worden! Misschien geeft de Landbouwminister wel subsidie?,dan zijn we snel van de Overschotten af!!!

 • no-profile-image

  Rens

  Jac uit Sevenum, als iedereen zo reageerd als jij, dan stop maar allemaal.
  Vrije markt, laat me niet lachen!

 • no-profile-image

  arie

  ach die karbonadekauwers hebben ook liever het vlees dan het bot

 • no-profile-image

  Jac

  Ja dat de melkveehouders hun melk weg laten lopen en op allehande manieren lopen te demonstreren tegen? ja tegen wat eigenlijk? Oh de melkprijs is te laag, onder de kostprijs, zo zo Ja dit kan gebeuren in een vrije markt, als je daar niet tegen kan moet je wat anders gaan doen, niemand die je verplicht om koeien te melken, toch?
  Maar goed dat veel andere boeren en tuinders al jaren weten wat vrije markt inhoudt anders hadden de straten al jaren vol gelegen met groente, fruit, aardappelen, vlees. Kortom wordt volwassen en wen der maar aan of stop er maar mee. Oh ja niet zo kleinzielig doen om LTO en CDA of wie dan ook verantwoordelijk te houden, jullie melken zelf toch de koeien en dus produceren ook zelf (teveel) melk.

 • no-profile-image

  Varkenshouder/melkveehouder

  Goed gedaan melkveehoudes Noord Holland!!! Het grote probleem is de margeverdeling. De boer krijgt wat er over schiet, er zijn blijkbaar nog veel die het ermee eens zijn. Dan ben je geen ondernemer, je moet opkomen voor een redelijk recht, en je er niet onder laten trekken! Schijnbaar zijn ze niet thuis als er een keer actie gevoerd moet worden! Als je een beetje mens bent doe je mee of als je het niet kunt, onder steun dan hun die wel meedoen. Als je ze ook nog af zeikt ben je je een ...!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Vanaf 9 uur tot 21uur zijn er verstandige reactie's binnen gekomen! Die daarna komen heb ik nog niet gelezen.

 • no-profile-image

  Jan

  Lees het boek:
  Graan republiek. Van Frank Westerman.
  Dan begrijpen jullie allemaal zoals het hun ging zal het gaan met jullie.Melkboeren zijn niet meer nodig in enkele landen van Europa.
  Verzet je wat je wil.Baat niet. Heb je quotum verkoop nu en geniet van leven.
  Anders heb je straks niks als huwelijks en gezins problemen en verder geen cent.
  Andere toekomst zal echt niet gegeven worden.Maak dat je weg komt nu het nog waarde heeft.
  Jan
  NL

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  Knorrepotje heeft volkomen gelijk, sterker nog als werknemer kun je klagen over je loon of gaan staken! Jullie willen toch zo graag zelfstandig blijven? Zorg dan dat je reserveert in goede tijden, als reserve voor de slechte tijden dan ben je pas aan het zelfstandig ondernemen! Vorig jaar toen de prijs abnormaal hoog was hoorde ik jullie niet! Als je dit al niet aan kan stop dan, voor jullie is er zeker geen plek na afschaffing van het quotum. Een zelfstandig ondernemer moet voor zichzelf opkomen en zorgen dat ie beter is dan de rest, melk in de put laten lopen toont nou niet echt ondernemersschap maar meer het zielige jongetje van de klas. Die deed ook 3 jaar over klas 5 en staat nu aan de lopende band. Als jullie toch zo graag willen melken, en geen risico willen kom je gewoon hier melken in een van de 8 uur shifts.

 • no-profile-image

  Jan

  Ambtenaren of niet die het geld op vreten.Punt is dat het niet tegen te houden is.We zijn met te veel en produceren te veel. en er is geen oorlog dus geen probleem dat litertje melk uit Rusland komt.
  Daar is goed koop gedaan en vergeet Nieuw-Zeeland onze NL boeren niet aub die er ook hard voor werken maar het heeeeeel goed koop kunnen.
  Lees het boek:
  Graan republiek. Van Frank Westerman.
  Dan begrijpen jullie allemaal zoals het hun ging zal het gaan met jullie.Melkboeren zijn niet meer nodig in enkele landen van Europa.
  Verzet je wat je wil.Baat niet. Heb je quotum verkoop nu en geniet van leven.
  Anders heb je straks niks als huwelijks en gezins problemen en verder geen cent.
  Andere toekomst zal echt niet gegeven worden.Maak dat je weg komt nu het nog waarde heeft.
  Jan
  NL

 • no-profile-image

  joep

  ik volg deze forums al enige tijd maar wat er nu gebeurt is erg jammer elkaar afzeiken, maar geeft welhet grootste probleem aan we gunnen elkaar de winst niet we kunnen geen vuist maken en laten ons gewoon gebruiken pas als we kunnen samenwerken kunnen we geld gaan verdienen groeten van een bloemen kweker

 • no-profile-image

  arie

  dan heeft knorrepot een verkeerde keuze gemaakt, was hier ook een boer die de koeien wegdeed omdat het teveel werk was, ging over op aardappelen, toen dat niet het beoogde resultaat gaf werd er ook afgegeven op de veeboeren door hem, verbeter de wereld en kijk in de spiegel waar je beginnen moet, als op afgunst de kachel branden kon, ging slochteren gisteren al failliet

 • no-profile-image

  A van de R

  Waar is LTO in dit verhaal? Als we met z'n allen niets doen worden onze cooperaties niet geprikkeld. LTO kiest helaas voor de strategie: verdeel en heers! Zodat zij er als bestuurders zelf beter van worden. Ik denk dat we als voedselproducenten gezamelijk (dus pluimvee- varkens en melkveehouders op 1 NOVEMBER a.s. alvast Sinterklaas moeten spelen, dmv het collectief aanbieden van onze producten bij overheden, voedselbanken en consumenten. Daarbij aangeven dat de supermarkten onverantwoord hoge marges verkrijgen door hun monopolieposities. En daarbij aangeven dat zij daarbij de duurzame instandhouding van het platteland, milieu en dierenwelzijn dwarsbomen! En nog veel belangrijker de supermarktketens verrijken zichzelf ten koste van het economisch herstel van Nederland.We hebben al al onze grote bedrijven verkocht aan het buitenland. Onze stroom, afvalverwerking, telecommunicatie enz enz zijn al in buitenlandse handen. Zou de Nederlandse consument ook voor zijn voedselproductie volledig afhankelijk willen zijn van (de misstanden in) het buitenland???We hebben al al onze grote bedrijven verkocht aan het buitenland. Onze stroom, afvalverwerking, telecommunicatie enz enz zijn al in buitenlandse handen. Zou de Nederlandse consument ook voor zijn voedselproductie volledig afhankelijk willen zijn van (de misstanden in) het buitenland??????

 • no-profile-image

  arie

  sterk punt piet, trekker weg, belg terug, aardappelen krabben, zul je zien dat de prijzen stijgen, maar wat was komt niet weer

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Beste Arie,uit Midden-Drenthe. Het gaat er niet om dat de trekker weg moet en de belg terug. Het gaat er om dat er iets gedaan wordt aan de overproductie!In Duitsland en Polen krijgen Boeren, die de oude Landrassen fokken een premie! Die moeten niet zo nodig tegen de klippen op melken,begrijpt u? Bovendien is de Holstein fokkerij ontspoord.Veel Melkveehouders hebben moeite om de verzorging die zij (de Holsteiners) nodig hebben, te geven. Dat vind ik ook begrijpelijk,want het is een extreem doorgefokte melkkoe geworden! Waarvan de kostprijs per liter melk gemiddeld hoger is,dan b.v. de MRIJ koe! Stelt u zich eens voor, als er boeren zijn die weer terug in de tijd willen daarvoor een premie van bij voorbeeld 100,-euro per koe zouden krijgen,is dat toch een mogelijkheid de overproductie in te tomen!Voor de Wereldmarkt produceren is mijns inziens voor nu en later niet meer Interesant!!!. M.vr.groet,Piet

Laad alle reacties (39)

Of registreer je om te kunnen reageren.