Home

Achtergrond 244 x bekeken

Nieuwe Russische eisen voor plantaardige export

Rusland heeft Nederland meegedeeld voor vijf Nederlandse exportproducten extra residucontrole-eisen in te stellen.

Voor uien, peer, aardappel, radijs en aubergine moeten exporteurs per 1 oktober een rapport meesturen met residucontroles door erkende laboratoria. Rusland had dit al voor zes andere producten uit Nederland ingesteld. De vijf nieuwe producten zijn niet verrassend, volgens handelskoepel Frugi Venta. "We hadden eerder een overzicht gehad met residu-overschrijdingen, daar stonden deze producten ook op."

Ook zong deze week al rond dat Rusland met maatregelen kwam. De handelskoepel vreesde een importstop. Met deze maatregel om extra veiligheidscertificaten mee te sturen blijft de handel met Rusland wel mogelijk. Frugi Venta spreekt evenwel over een behoorlijke extra kostenpost voor de leden om aan de eisen te voldoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.