Home

Achtergrond 292 x bekeken

Nederlanders geen idee groeien groente

Nederlanders hebben geen idee hoe groente groeien.

Dat blijkt uit een panelonderzoek van Ruigrok in opdracht van worstenmaker Unox.

Hoewel bijna alle Nederlanders (98,6 procent) dagelijks groente eten, hebben ze geen idee over de groeiwijze ervan. Zo denkt 17 procent van de ondervraagden dat champignons onder de grond groeien en gelooft 23 procent dat bloemkool aan een steel groeit. Erwten worden geplukt als vlierbessen en knoflook groeit als klimop. Een en ander valt volgens de onderzoekers wel te verklaren: een kwart van de ondervraagden is namelijk nog nooit op een teeltbedrijf geweest.

Slechts 40 procent geeft aan meer te willen weten over de groeimethode van groente. Eén op de drie wil meer informatie over de biologische groenteteelt. Nederlanders geven verder aan groente vooral te eten omdat het lekker is. Groente wordt hoofdzakelijk gegeten in combinatie met aardappelen en vlees.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.