Home

Achtergrond 153 x bekeken 2 reacties

NVV beraadt zich op acties tegen supermarkten

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) denkt na over mogelijke acties tegen supermarkten.

De vakbond overweegt bezoeken aan supermarkten of hoofdkantoren om zijn standpunt met betrekking tot stuntprijzen voor varkensvlees uit te leggen.

De NVV wil hiermee een vervolg geven aan zijn eerdere oproep om prijsstunts met varkensvlees te melden. Deze actie is volgens voorzitter Wyno Zwanenburg goed verlopen. "We hebben veel meldingen binnen gekregen, zowel van varkenshouders als van mensen buiten de sector, bijvoorbeeld via Varkens in Nood."

Deze stichting steunde onverwacht de NVV-actie. "Het aantal meldingen is ons meegevallen, nu beraden we ons op wat we ermee gaan doen."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vd.e

  A.vd R.
  Dat kun je maar op èèn manier duidelijk maken aan LTO, en dat is je lidmaatschap opzeggen als je varkenshouder bent.
  Een vooruitstrevende varkenshouder heeft dat overigens al lang gedaan.

 • no-profile-image

  A van de R

  Waar is LTO in dit verhaal? Als we met z'n allen niets doen worden onze cooperaties niet geprikkeld. LTO kiest helaas voor de strategie: verdeel en heers! Zodat zij er als bestuurders zelf beter van worden. Ik denk dat we als voedselproducenten gezamelijk (dus pluimvee- varkens en melkveehouders op 1 NOVEMBER a.s. alvast Sinterklaas moeten spelen, dmv het collectief aanbieden van onze producten bij overheden, voedselbanken en consumenten. Daarbij aangeven dat de supermarkten onverantwoord hoge marges verkrijgen door hun monopolieposities. En daarbij aangeven dat zij daarbij de duurzame instandhouding van het platteland, milieu en dierenwelzijn dwarsbomen! En nog veel belangrijker de supermarktketens verrijken zichzelf ten koste van het economisch herstel van Nederland.We hebben al al onze grote bedrijven verkocht aan het buitenland. Onze stroom, afvalverwerking, telecommunicatie enz enz zijn al in buitenlandse handen. Zou de Nederlandse consument ook voor zijn voedselproductie volledig afhankelijk willen zijn van (de misstanden in) het buitenland???We hebben al al onze grote bedrijven verkocht aan het buitenland. Onze stroom, afvalverwerking, telecommunicatie enz enz zijn al in buitenlandse handen. Zou de Nederlandse consument ook voor zijn voedselproductie volledig afhankelijk willen zijn van (de misstanden in) het buitenland??????

Of registreer je om te kunnen reageren.