Home

Achtergrond 156 x bekeken

Ministerraad bespreekt aanpassing rookverbod

Kroegbazen zonder personeel moeten in hun zaak de sigaret binnenkort weer in de ban gaan doen.

De ministerraad bespreekt vrijdag een voorstel van minister Ab Klink (Volksgezondheid) om het rookverbod in de horeca juridisch waterdicht te maken. Deze zomer konden de klanten van de eenmanszaken ongestoord opsteken, toen de rechter tot tweemaal toe een streep haalde door het rookverbod voor deze kleine kroegen.

Klink kondigde daarop aan de controles op te schorten tot hij de regels had gewijzigd. Als de ministerraad instemt met de door de minister voorgestelde aanpassing, kan hij de controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) weer op pad gaan sturen.

Klink beloofde dit voorjaar al dat cafés kunnen kiezen voor een ventilatiesysteem om hun werknemers een rookvrije werkplek te kunnen bieden. Deze mogelijkheid wil hij nu ook in de regels vastleggen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zou dan moeten vaststellen of een kroeg ook echt helemaal rookvrij is. Klink waarschuwde de horeca destijds wel hier niet te veel van te verwachten, omdat er nu nog geen systemen voor ventilatie bestaan die een rookvrije werkplek garanderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.