Home

Achtergrond 262 x bekeken

Minder Engelse fokvaarzen en -schapen

Het aantal fokrunderen en -ooien is in Engeland de laatste maanden verder afgenomen.

Bij runderen is sprake van een daling van de stapel met 2,6 procent naar een totaal van 1,9 miljoen fokvaarzen. Bij de schapen komt de afname uit op 6,3 procent en krimpt de stapel naar 6,6 miljoen fok-ooien.

Dat blijkt uit de meest recente Britse landbouwtelling, die de ontwikkeling van de veestapel van juli 2008 tot juli 2009 weergeeft. Zoals eerder gemeld is het aantal fokzeugen wel toegenomen, namelijk met 5,4 procent naar 364.000 dieren. Het totale aantal runderen is in Engeland in de voorbije periode vrijwel op hetzelfde peil gebleven als vorig jaar en komt uit op 5,5 miljoen stuks.

Bij schapen doet zich over de hele linie een terugval voor van 4,6 procent naar 14,8 miljoen dieren. De gegevens voor de andere delen van Groot-Brittannië worden door de regionale overheden daar bijgehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.