Home

Achtergrond 212 x bekeken

Miljoenennota: breed debat over betere toekomst

Het kabinet roept op tot ,,een breed maatschappelijk debat'' over ,,hoe we er, weliswaar met minder middelen, toch voor kunnen zorgen dat Nederland er in 2020 schoner, slimmer, sterker, solidair en solide'' voorstaat.

Dat staat in de inleiding van de miljoenennota die het kabinet dinsdag op Prinsjesdag presenteert. Daarin stelt minister Wouter Bos (Financiën) dat gezien de financiële gevolgen van de economische crisis moeilijke keuzes onvermijdelijk zijn.

Eerder werd al bekend dat het kabinet op Prinsjesdag ,,heroverwegingen'' aankondigt op een groot aantal terreinen. Dat betekent dat vanaf volgende maand tot en met het tweede kwartaal van volgend jaar per beleidsterrein gezocht wordt naar bezuinigingen van 20 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.