Home

Achtergrond 164 x bekeken 5 reacties

Milieubalans: eet minder vlees, zuivel en vis

De overheid moet meer doen om de consumptie van vlees, zuivel en vis te ontmoedigen.

Met die aanbeveling komt het Planbureau voor de Leefomgeving. De consumptie van vlees, zuivel en vis veroorzaakt wereldwijd 12 procent van de uitstoot van broeikasgassen en 30 procent van het verlies aan biodiversiteit. Dat staat in de jaarlijkse Milieubalans die het planbureau vandaag aan minister Cramer (VROM) heeft gepresenteerd. Het rapport biedt een geactualiseerde inventarisatie van de meest betrouwbare cijfers over deze problematiek, waarover ook een filmpje is gemaakt.

Tot 2030 zal in de wereld de consumptie van vlees, vis en zuivel naar verwachting met 50% toenemen, vooral doordat mensen in opkomende economieën westerse voedingsgewoonten over gaan nemen. Dat verhoogt de milieudruk.

Geen rundvlees maar kip of kalkoen eten helpt al een beetje, omdat de productie van ‘wit vlees’ per kilo minder landbouwgrond vraagt en minder broeikasgassen veroorzaakt dan die van rundvlees. Vervanging van vlees door kaas levert weinig milieuwinst op.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Ze kunnen in Den Haag nu wel een groot aantal van die luxe restaurants sluiten

 • no-profile-image

  alle beetjes

  Wanneer mensen in opkomende economieën westerse gewoonten gaan overnemen, gaan velen ook van 12 naar 2 kinderen. Kijk dat scheelt ook al weer.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het planbureau voor de Leefomgeving is een clubje vol met groen linksers en Volkert v.d. G. adepten .Van de milieu taliban kan je natuurlijk ook geen objectief advies verwachtten. Laat ze eerst maar eens openbaar maken welke politieke voorkeur deze mensen hebben en dat dan onder aan het rapport zetten wat ze uitbrengen.

 • no-profile-image

  boeruh

  En die man van het planbureau maar elke dag met z'n bentley in de file staan.

 • no-profile-image

  boer

  nee dit geldt alleen voor gewone mensen. Niet voor politici.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.