Home

Achtergrond 245 x bekeken

Michael Jackson bijgezet op Forest Lawn Memorial Park

The King of Pop Michael Jackson is donderdagavond lokale tijd bijgezet.

De ster vond zijn laatste rustplaats tussen goed gezelschap. Op het Forest Lawn Memorial Park net buiten Los Angeles liggen Hollywoodiconen als Clark Gable. Ook sterren als Humphrey Bogart, Nat King Cole, Walt Disney en Jimmy Stewart liggen er begraven.
De overleden ster is tijdens een besloten bijeenkomst met een klein gezelschap goede vrienden en naaste familie bijgezet in een pompeus mausoleum. Het mausoleum is een enorm bouwwerk in neo-klassieke stijl, geïnspireerd op de bekende Campo Santo-begraafplaats in het Italiaanse Genua. De vergulde kist is bijgezet in een speciaal gedeelte van het mausoleum, waar onder anderen Clark Gable, Jean Harlow en Carole Lombard hun laatste rustplaats vonden.

De Forest Lawn-begraafplaats, die in 1906 de poorten opende, huisvest enkele bijzondere replica's van belangrijke werken van kunstenaar Michelangelo, waaronder de beeldhouwwerken David, Pietà en Mozes. Ook heeft de begraafplaats een versie van Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci in glas-in-lood.

Hoewel het kerkhof openbaar is, staat het bekend om zijn strikte privacyregels en verstrekt het - anders dan de meeste Hollywoodbegraafplaatsen - geen plattegronden van graven van sterren. Scott Michaels, die tochten organiseert langs bekende begraaf- en sterfplaatsen in en rond Los Angeles, omschreef het mausoleum van Forest Lawn tegen de Los Angeles Times als "de heilige graal voor grafjagers''.

Broer Marlon Jackson liet in een interview met een Britse krant weten dat de kinderen van Michael, Prince Michael (12), Paris (11) en Prince Michael II (7), briefjes zullen schrijven voor in hun vaders kist. Ook zijn bekende witte handschoen neemt Jackson mee het graf in.
Jackson overleed op 25 juni op 50-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartinfarct. Eind augustus stelde de lijkschouwer definitief vast dat de popster is omgekomen door een acute propofol-vergiftiging. De politie gaat uit van doodslag. De Amerikaanse justitie onderzoekt of zijn privé-arts Conrad Murrray daar iets mee te maken heeft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.