Home

Achtergrond 211 x bekeken 6 reacties

Melkveehouders protesteren voor NMa-gebouw

Ongeveer vijftig melkveehouders hebben vanmiddag de ingang van het gebouw van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) geblokkeerd met strobalen.

De actie was georganiseerd door de Dutch Dairymen Board (DDB), die de NMa en het ministerie van LNV betitelt als 'stromannen van handel en industrie'. Volgens DDB-voorzitter Sieta van Keimpema bieden de mededingingsregels voldoende mogelijkheden om iets te doen aan de onevenwichtigheid op de markt: "Boeren krijgen een slechte prijs, supermarkten behalen hoge marges, en de consument wordt er ook niets wijzer van."

Van Keimpema pleitte andermaal voor een betere afstemming van vraag en aanbod op elkaar. Een geliberaliseerde zuivelmarkt betekent volgens haar dat slechts enkelen zich verrijken. Ook de NMa heeft hierin een verantwoordelijkheid en kan niet eenvoudig wegkijken, aldus Van Keimpema.

Later vanmiddag trekken de boeren naar het ministerie van LNV, waar ze te woord worden gestaan door minister Gerda Verburg.

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  stichting rechtvaardig rendement

  eindelijk wordt het probleem bij de kop aangepakt de overheid instelling die stuctreel er voor zorgt dat landbouwprodukten niets opbrengen door elke vorm van krachten bundeling in een eerlijk prijsstelling met wet en boetes onderuithaalt dit is het verboren inkoop kantoor van de suppermarkt ga zo door met deze acties tegen de moderne slavernij

 • no-profile-image

  Drent

  NMA, de Nederlandse meedelingsautoriteit, de beschermheer van de grote supermarkten.

  Houd jij ze arm, dan houd ik ze dom, zei de Overheid tegen de Multinational.

 • no-profile-image

  bram

  goede en originele actie. Nu nog een keertje op het binnenhof.

 • no-profile-image

  gert

  Stop de NMA doctrine,deze zorgt voor een ongelijk speelveld tussen boer en supermarkten,er mag maar een scoren en dat is de supermarkt

 • no-profile-image

  gert

  De NMA is afgekeken van Stalin,deze had ook een soort NMA,boeren in Rusland waren verplicht hun producten tegen een lage prijs aan de staat of aan de consument te leveren,deden ze dat niet ,dan werden ze vermoord,duizenden boeren zijn toen vermoord.Ze hebben het in de EU over liberalisering van de markt,maar het lijkt meer op communisme.De supermarkten kunnen dankzij de NMA de prijs dicteren en hebben de macht,de boer moet maar genoegen nemen met de prijs die zij betalen

 • no-profile-image

  CS-Agrar

  Foto is trouwens bij LNV genomen.
  De marge bij degene die het verdient, zo ist, niks anders

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.