Home

Achtergrond 2429 x bekeken

Melkveebedrijf in Canada

Voor melkveehouders die een stabiele melkprijs willen, kan emigratie naar Canada een optie zijn. Het makelaarskantoor Info Market Group GMAC Real Estate heeft een melkveebedrijf in Alberta in portefeuille.

De boerderij staat ten oosten van Lethbridge, zo’n 150 kilometer ten zuiden van Calgary. Het bedrijf heeft twee woningen en wordt in zijn geheel verkocht, inclusief veestapel, quotum, werktuigen en inventaris.

De boerderij heeft een nieuwe melkstal en een ligboxenstal die groot genoeg is voor 120 melkkoeien. De ligboxenstal is in 1984 gebouwd. De melkstal is vorig jaar voorzien van een nieuwe melkinstallatie, een 2 X 6 visgraat melkstal van WestfaliaSurge met koeherkenning, automatische melkmeting, veemanagementcomputer en automatische afname. De ligboxenstal is geïsoleerd en heeft natuurlijke ventilatie.
De droge koeien staan in halfopen stallen met uitloop naar buiten. In de stal liggen ze op stro, buiten op zand.

De veestapel is ook bij de koop inbegrepen. Die bestaat uit 120 melk-en kalfkoeien en 150 stuks jongvee (kalveren, pinken en vaarzen). De gemiddelde productie is 10.000 kilo melk met 3,65 procent vet en 3,35 procent eiwit. Het quotum is 1.135.000 liter. Aankoop van extra quotum is mogelijk. Dat kost op dit moment 3,27 Canadese dollar (€2,08) per liter.

Bij het machinepark horen onder andere een voermengwagen, een trekker (John Deere) met frontlader, een Bobcat (Kubota) en mestverspreider (New Holland).
Het melkveebedrijf heeft 80 acre (circa 32 hectare) grond. Daarnaast kan er nog eens 160 acre (64 hectare) bijgekocht worden. De meeste grond kan worden beregend.

De vraagprijs voor het melkveebedrijf met 32 hectare grond is 6 miljoen Canadese dollar, ofwel circa 3,8 miljoen euro (koers 31 augustus). Het benodigde eigen vermogen is ongeveer 40 procent.

Meer informatie
Info Market Group GMAC Real Estate werkt samen met de Nederlander Jogchum van der Pal van Remax-makerlaardij 0528 – 22 90 50 of 06 – 53 64 96 18, www.remax-hoogeveen.nl

Zie ook www.canadafarmandranch.com, met onder andere een video van het bedrijf.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.