Home

Achtergrond 371 x bekeken 20 reacties

Melkacties morgen in Den Haag zonder Kamerleden

De melkacties zijn voor de Tweede Kamer vooralsnog geen reden voor een hernieuwd debat over het zuivelbeleid.

Dat zegt CDA-Kamerlid Joop Atsma, voorzitter van de vaste commissie LNV van de Tweede Kamer.

"We kunnen wel weer opnieuw met minister Verburg in overleg, maar wat moeten we haar dan vragen? We kunnen het wel weer over het quotumbeleid hebben, maar daardoor gaat de melkprijs niet meteen omhoog", aldus het Kamerlid. "De Tweede Kamer kan weinig doen aan de melkprijs".

SP-Kamerlid Hugo Polderman, die achter de actievoerders en hun doelstellingen staat, overweegt morgen in een procedurevergadering toch nog een debat aan de orde te stellen. Maar ook hij twijfelt aan de zin van nieuw overleg "omdat minister Verburg toch niet tot een ander beleid is over te halen".

EMB en DDB houden dinsdag twee acties in Den Haag: één bij het ministerie van LNV en één bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit. De organisatoren hebben via Atsma ook Kamerleden gevraagd daar bij aanwezig te zijn. Die zijn wegens agendaverplichtingen (fractievergaderingen, stemmingen) verhinderd, aldus Atsma. Minister Verburg heeft wel een gaatje in haar agenda gemaakt voor contact met de actievoeders, laat haar woordvoerder weten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  koetje

  Kamerleden kunnen wel iets doen aan een te lage melkprijs door het opnieuw invoeren van een minimum melkprijs, deze is destijds door Brinkhorst afgeschaft en dit heeft alleen maar geleid tot gestunt met melkprijzen door de supermarkten, eigenlijk zou dit voor alle voedsel moeten worden ingevoerd en als dit niet mag van de NMA moeten zij de regels maar wijzigen.

 • no-profile-image

  gert

  CDA tweede kamerlid Jan Mastwijk zei laatst, dat de boeren een vuist moeten maken ,misschien heeft die ook wel een gaatje in de agenda

 • no-profile-image

  Frans

  Beste veeboer uit fryslan,
  De mensen die met deze acties de nek uitsteken, ook voor jou, maken de sector zeker niet belachelijk. En de melkprijs die je berekent komt niet bij elke fabriek uit. Onze melkprijs ligt dit jaar tot nog toe op 21,67 ct dan mag er nog wel even wat gebeuren voordat ik op een gemiddelde van 26 a 27 cent uitkom. Het is van de zotte dat wij 40% minder krijgen voor onze melk en dat de consument 30% meer is gaan betalen door de gestegen transport en energiekosten. Het word hoog tijd dat wij voor die gestegen kosten ook een vergoeding gaan krijgen!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Geachte Boerin,uit Fryslan.en Beste heer vd.Zanden. Wij zijn het er over eens dat melk weg gooien zinloos is.Persoonlijk denk ik ook dat de consument weinig begrip zal hebben, het gaat tenslotte om voedsel!Bovendien is de melkprijs stijgende! Als de melkveehouders zo graag aandacht willen trekken,(?),laat ze dan melk weg geven! dat komt sympathieker over! groetjes,piet.

 • no-profile-image

  Lizzie

  Atsma , zoethoudertje ,zeker niet meewerken

 • no-profile-image

  vd Zanden

  Men moet natuurlijk goed opletten dat men de gewone man tegen krijgt met dit soort acties van het weggooien van melk Als dit zou gebeuren zou je wel eens een averechtse werking daarvan krijgen .
  Actie"s okee maar niet door het weggooien van melk of het blokkeren van wegen dat kan in Italie of Frankrijk wel maar in Nederland heeft men daar geen begrip voor

 • no-profile-image

  Boerin

  v.d.Zande,Venlo, ik ben ook tegen acties omdat ik denk dat ze niets opleveren, maar ik geloof niet in een averechtse werking. De geschiedenis heeft ons geleerd, dat "de consument" een slecht geheugen heeft.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  een gezond bedrijf moet zonder die toeslagrechten rekenen,dat zijn zoethoudertjes en een excuus om de regeltjes ieder moment te kunnen wijzigen met allerlei distrikties erbij om aan de voorwaarde te voldoen, is geen blijvende gezonde zaak,inkomen moet uit normale bedrijfvoering komen en harmonisatie van de regelgeving in heel europa,met het zelfde kwaliteitslabel ,wereldmarkt is mooi als iedereen voor wereldmarktloon werkt voor 1dolar per dag.

 • no-profile-image

  slimme boer

  je moeder heeft gelijk piet slingerland je bent een oud wijf. kerel zonder kloten

 • no-profile-image

  kip

  Wat een gezeur van die melkveehouders, is het een half jaar slecht beginnen ze meteen te piepen.
  Vrije handel nu meteen en dan zullen de echte ondernemers overblijven.

 • no-profile-image

  Den Haag

  Ach die Joop Atsma van het CDA, straks voor de verkiezingen heeft die weer mooie vehalen. Kan die weer wat stemmen ophalen. Dat we er nog steeds intrappen in deze gladde jongen.

 • no-profile-image

  Henk Enting

  Since 1984 zijn alle melkveehouders gewent geraakt aan een miljoen of meer eigen vermogen. Vanaf die tijd kon je niet zo dom (melk) boeren of je bleef in business. Inmiddels zijn de meesten multi miljonairs geworden en hebben enorm kunnen profiteren van een zeer goed systeem genaamd "quotering" Nu de economy slecht gaat zal ook van deze "verwende" sector een bijdrage mogen worden gevraagd. Ze kunnen bij de bank te rade gaan. Geen medelijden dus !

 • no-profile-image

  Jan

  De halfvolle dagverse melk van FrieslandCaminaligt voor 1,19 euro in de schappen van C1000. Bijna 4 keer zoveel en dan is het vet er nog af voor de boter??!!! Ik denk dat het tijd wordt, dat we FC het mes op de keel zetten. Hun winst is alleen maar toegenomen. Zij dienen het belang van de leden nu eerst te dienen, dat is ook DUURZAAM MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN!!!

 • no-profile-image

  willem

  ik heb een vraag aan die melkveehouder uit fryslan!
  als de acties nou zin hebben wat doe jij dan met het geld?
  geef je het dan aan de boeren die zich er voor in hebben gezet, of profiteer je dan maar laf mee van andermans moeite?

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Willem,uit Gelderland,bedankt voor je moeite.Als de melkprijs weer boven de 28 cent is zal ik jouw een portie geld overschrijven!.Mag ik a.u.b. je Bankrekeningnummer? Slimme Boer uit Assen,bedankt voor jou compliment! Over jou hoef ik mij geen zorgen meer te maken,je bent al slim, dat is voldoende!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Hallo DDB\nmv fans,Ik snap best dat jullie willen actievoeren maar waarom zijn jullie er toch zo van overtuigd dat jullie waarheid DE waarheid is? Waarom zijn al die boeren die niet meedoen(de meerderheid)toch dom\gek\laf etc.?
  Dat zijn mensen die een andere mening hebben als jullie.Mag dat soms niet meer?
  Heb daar toch ook respect voor en zorg dat we een blok vormen ,alleen dan hebben we macht. Deze verdeeldheid en scheldpartijen zijn alleen maar slecht en verspilde moeite en geld.

 • no-profile-image

  gert

  Nu bij de ALDI een liter halfvolle melk voor 45 cent,welke boer kan hier nog aan verdient hebben ?

 • no-profile-image

  klaas

  laat die kip uit kippenhok zn mond maar houden als die zn echte naam en woonplaats niet durft te noemen want wat hij zegt is alleen maar afgunst en dat moeten we als boeren maar eens afleren dat we elkaar gaan afvallen

 • no-profile-image

  veeboer

  zorg dat je de kostprijs in de hand houd, dan hoef je niet te actievoeren en de sector belachelijk te maken.
  De actievoerders zeuren over een melkprijs van 20 eurocent maar de jaarprijs voor 2009 is de verwachting komt rond de 26 a 27 eurocent uit.
  Tel daar bij op 3 cent bedrijfstoeslag en je zit bijna op 30 cent.
  Dat is 50% meer dan de DDB boeren het publiek wijs maken.
  De DDB boeren moeten eerst maar eens rekenen leren.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Atsma maar klagen dat er geen boer op de tribunes te zien zijn. Geen wonder als deze kn........geen hernieuwd debat wil. Een trap onder z'n kont is nog te veel eer voor deze dwarsligger.

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.