Home

Achtergrond 183 x bekeken

Meer vakantiegangers stranden met autopech

De ANWB heeft de afgelopen zomerperiode 7 procent meer hulp geboden aan vakantiegangers in het buitenland dan vorig jaar. Dat kwam vooral doordat meer auto's en caravans met pech kwamen stil te staan, meldde de toeristenorganisatie dinsdag.

De groei van het aantal pechgevallen had de ANWB verwacht. Door de economische crisis gingen meer Nederlanders in eigen land of in Europa met de auto op vakantie.

Opvallend was dat in de alpenlanden veel automobilisten met kapotte versnellingsbakken, remmen en koppakkingen te kampen hadden. In de bergen bleken de zwaarbeladen auto's (vaak met een caravan erachter) niet altijd opgewassen tegen de omstandigheden. Zeker als er ook nog eens een file stond.

Meer dan 35.000 auto's werden in de zomerperiode in het buitenland weer op weg geholpen of naar Nederland teruggebracht. Het grootste aantal hulpvragen kwam uit Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.