Home

Achtergrond 446 x bekeken 9 reacties

Meer claims voor Vreba-Hoff

Diverse bedrijven hebben in de VS rechtzaken aangespannen tegen Vreba-Hoff.

Ze hebben schadeclaims ingediend tegen Vreba-Hoff Dairy Development, Vreba-Hoff Genetics, Vreba-Hoff Dairy en de eigenaren Willy van Bakel en John van der Hoff.

De grootste claim is van Gea Farm Technologies (voorheen WestfaliaSurge). Deze eist ruim 570.000 dollar van Vreba-Hoff en rente (18 procent) daarover. De andere claim, van 277.000 dollar, is van Hat Creek Cattle Company en Midwest Livestock Express.

In beide zaken wordt Vreba-Hoff beschuldigd van contractbreuk, zo blijkt uit de aanklachten. Gea Farm Technologies, leverancier van melkinstallaties, sloot in 2002 een overeenkomst met Veba-Hoff. De laatste beloofde daarin dat het voor minimaal 5,5 miljoen dollar aan nieuwe orders zou zorgen voor WestfaliaSurge middels de bouw van melkveebedrijven voor veehouders. Vreba-Hoff was van veel Nederlandse melkveehouders die naar de VS emigreerden de emigratiebegeleider en bouwde daar ook de nieuwe bedrijven voor hen.

In 2007 sloten beide partijen een nieuwe overeenkomst waarin Vreba-Hoff toezegde voor 1 mei 2008 voor nog eens 4,5 miljoen dollar aan nieuwe orders te zorgen voor Gea Farm Technologies. Dat laatste is niet gebeurd. De deal leverde Gea Farm in die periode maar 1 miljoen dollar aan nieuwe orders op. Gea Farm valt nu terug op de overeenkomst waarin is afgesproken dat Vreba-Hoff in dat geval zelf financieel over de brug moet komen.

Het hoofdkantoor van Gea Farm Technologies in Duitsland wil niet verder ingaan op de kwestie omdat de zaak onder de rechter is. Ook Vreba-Hoff geeft geen commentaar.

277.000 dollar

De andere schadeclaim, 277.000 dollar, is van Hat Creek Cattle Company en Midwest Livestock Express. Deze bedrijven zorgden onder andere voor veetransport voor Vreba-Hoff Genetics, het jongveeopfokbedrijf van Vreba-Hoff. Dit bedrijf begon twee jaar geleden in Oklahoma met het opfokken van jongvee voor melkveehouders. Op deze locatie was ruimte voor 25.000 vaarzen.

Onlangs werd bekend dat ook een veehouder die via Vreba-Hoff is geëmigreerd naar de rechter is gestapt. Deze eist 2,5 miljoen dollar van Vreba-Hoff, Van Bakel Onroerend Goed, Vreba Melkvee en Willy van Bakel. Hij verkocht in 2005 zijn boerderij aan Van Bakel Onroerend Goed. In ruil daarvoor zou Vreba-Hoff een nieuwe boerderij bouwen in de VS. Na vier jaar was er nog steeds geen boerderij, waarop de veehouder zijn geld terugeiste.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  h.v.d.zandt@comveeweb.nl

  aanpakken die zwendel!!!!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Nou nou,Toeschouwer dat is niet mis wat u allemaal gezien hebt!!! En u hebt nog het een en ander gehoord ook???

 • no-profile-image

  Altijd al gezegd

  What goes around comes around!!!

 • no-profile-image

  Toeschouwer

  Inderdaad Westfalia Surge probeert door het slecht installeren van melkinstallaties bij de bedrijven die voor Vreba-Hoff gebouwd worden en daarna door slechte service en abnormaal hoge lonen en onderdelen het verloren geld bij Vreba-Hoff terug te krijgen.
  Tip voor Willy van Bakel:
  Maak een Farm bustoer langs de lege stallen van uw failliete klanten in Ohio en Indiana. en neem de +/- 15 boeren mee die al jaren wachten op de bouw van hun boerderij. Als je ijs aan de eskimo's kunt verkopen, kun je deze boerderijen ook wel verkopen aan de boeren die hun geld al bij je hebben ingeleverd. Voor het bouwen van nieuwe boerderijen kan Vreba-Hoff toch geen vergunningen meer krijgen, wegens uw talrijke milieu overtredingen en boetes. Bouwbedrijven zullen voor Vreba-Hoff niet meer willen werken, omdat ze tot het laatste drup uitgemolken, niet betaald zijn. En banken zien Vreba-Hoff helemaal niet meer staan wegens de corrupte werkwijze. Met dure advocaten kun je de klanten en de officiele instanties toch niet blijven bestoken? Nog veel geluk met het bouwen in Vredepeel van het geld van je klanten.

 • no-profile-image

  gert

  looks like the law of murphy is hitting them

 • no-profile-image

  boertje

  Zal er in de Vredepeel wel geen westfalia-surge buitenmelker komen

 • no-profile-image

  dievegge

  Als regelmatig dievegge in de supermarkt zit ik voor een paar euro regelmatig in de cel. Helaas zie ik daar nooit echte grote dieven. Waarom zitten deze zogenaamde boeven niet in de cel? Gelijke monnikken gelijke kappen, nietwaar.

 • no-profile-image

  commen

  O, o, o, wat zijn we met zijn allen toch weer goed in commentaar geven over anderen. Als het ze goed gaat hoor je niemand, gaat het fout staat het hele internet vol met commentaar van jan en alleman. ondernemen -> risico -> veel geld verdienen -> crisis -> geld op -> nog steeds crisis-> groot prbleem-> negatieve media aandacht -> enz enz

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Zo zie je maar weer, het is niet allemaal rozegeur en manenschijn!Iedereen komt zichzelf een keer tegen. Het zij positief of negatief.In het midden is niet zo veel.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.