Home

Achtergrond 238 x bekeken 1 reactie

'LED-onderzoek beperken'

De sector moet niet teveel inzetten op onderzoek naar LED-verlichting in de glastuinbouw.

Volgens LTO Glaskracht is de techniek nog te weinig toepasbaar en pleit daarom voor een onderzoeksplafond. Glaskrachtbestuurder Tiny Aerts: "Onderzoek heeft al wel veel opgeleverd, maar het is wachten op de nieuwe generatie LED’s."

Zo werd een proef van LED-belichting in tomaten door Plant Dynamics afgewezen. Twee grote tomatenprojecten van Wageningen Universiteit (WUR) en onderzoeksinstituut TNO is gevraagd de plannen te laten samensmelten.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Rob Baan

  Frappante berichtgeving tegelijkertijd gelanceerd.  Koppert Cress realiseert succesvolle meerlaagse teelt met LED  Drie trotse ontwikkelaars staan bij de eerste grootschalige Meerlaagse Teelt werkend met LED-verlichting. Na vele aanpassingen en slimme oude technieken (een oud PB-patent voor beregening) in combinatie met het meest geavanceerde Lemnis-verlichting toegepast in de Koppert Cress-teelt kunnen Koen Brabander, Ruud Koornstra en Rob Baan tevreden zijn.

  De drie ondernemers hebben van begin af aan vertrouwen gehad in deze ontwikkeling en hebben elkaar door moeizame dalen heen geholpen. Deze techniek gaat toegepast worden in de geplande nieuwbouw. Door de lage energiekosten, en slimme energietrucjes denkt Rob Baan CO2-neutraal te kunnen produceren. Deze toepassing kan gaan werken voor vele intensieve teelten waar m2 duur zijn. Ook het buitenland heeft veel belangstelling voor deze ontwikkeling.

  Voor meer informatie:
  Rob Baan
  Koppert Cress B.V.
  De Poel 1
  2681 MB Monster
  Tel: 0174 24 28 19
  Fax: 0174 28 35 58
  www.koppertcress.com

Of registreer je om te kunnen reageren.