Home

Achtergrond 185 x bekeken

Kritiek op financieel management natuurbehoud EU

Het management en de besluitvorming van LIFE, het belangrijkste Europese financieringsinstrument voor projecten op het gebied van milieubehoud, schieten op belangrijke punten tekort.

Dat staat in een rapport van de Europese Rekenkamer, dat vandaag in Brussel is gepresenteerd.

Bij de selectie van projecten is er te weinig aandacht voor duurzaamheid van de projecten. "De besluitvorming, die gemiddeld veertien tot vijftien maanden duurt, zou moeten worden ingekort'', aldus Kikis Kazamias, lid van de Europese Rekenkamer. Het management van Life is handen van de Europese Commissie.

Voor de periode 2000-2006, de periode die onderzocht werd, bedroeg het budget 957 miljoen euro. Daarvan werd 436 miljoen euro verdeeld over 434 projecten in 26 EU-landen. Het gaat daarbij om cofinanciering, waarbij de lidstaten zelf ook bijdragen aan de projecten. Voor de periode 2007 tot 2013 bedraagt het budget voor LIFE 2,143 miljard euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.