Home

Achtergrond 145 x bekeken

Klink: meer orgaandonaties

Het aantal orgaandonaties is in 2009 met 20 procent gestegen vergeleken met 2008.

Dat zei minister Ab Klink (Volksgezondheid) dinsdag in de Tweede Kamer. Al jaren bestaan er wachtlijsten voor donororganen. De Kamer was vol lof over het initiatief van het Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) om patiënten te vragen of ze orgaandonor willen worden. Klink voerde nogmaals aan dat ziekenhuizen een grote rol spelen bij de werving van meer donoren.

Het was een van de redenen waarom hij niet voelt voor een wijziging van het systeem voor orgaandonatie. Een minderheid van de Tweede Kamer wil dat iedereen donor is, tenzij er bezwaar gemaakt wordt. Klink houdt vast aan het huidige systeem, waarbij altijd toestemming van een donor nodig is. Hij wil wel de rol van de nabestaande versterken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.