Home

Achtergrond 159 x bekeken

Ketsana maakt eerste slachtoffers in Vietnam

Tyfoon Ketsana, die al zeker 246 slachtoffers in de Filipijnen heeft gemaakt, is dinsdagmiddag (plaatselijke tijd) Vietnam binnengeraasd.

De autoriteiten meldden direct al 23 slachtoffers. Het oog van Ketsana kwam ongeveer 60 kilometer ten zuiden van de vierde stad van het land, Danang, aan land. Volgens de meteorologische dienst van het land haalt Ketsana windsnelheden van 144 kilometer per uur. Dat meldde de Britse nieuwszender Sky News.

Het waterpeil in veel rivieren stijgt gestaag, meldden Aziatische media. Een aantal huizen zou al zijn ondergelopen en in de bergen zijn verscheidene gemeenschappen afgesloten van de buitenwereld door modderstromen. Straten zijn bezaaid met omgevallen bomen en elektriciteitspalen. In een groot deel van het land is de stroom uitgevallen. Ketsana trekt verder het land in.

De afgelopen dagen viel al veel regen in het Zuidoost-Aziatische land. Overstromingen eisten al zeker zeventien levens en circa 25 vissersboten zijn gezonken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.