Home

Achtergrond 188 x bekeken

Kamer geschokt door ontsnapping mensenhandelaar

De Tweede Kamer heeft vandaag geschokt gereageerd op de ontsnapping van een veroordeelde mensenhandelaar die als vluchtgevaarlijk te boek stond.

Het parlement wil daarover zo snel mogelijk opheldering van minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie. De crimineel, Saban B., is sinds zaterdag spoorloos. Hij werd vorig jaar tot 7,5 jaar cel veroordeeld.

Het gerechtshof in Arnhem, waar B.'s zaak in hoger beroep loopt, had hem voor een week vrijgelaten wegens persoonlijke omstandigheden. Voorwaarde was wel dat hij zich dagelijks bij de politie meldde. Na vrijdag heeft hij dat niet meer gedaan. Inmiddels staat hij internationaal gesignaleerd en is er een Europees aanhoudingsbevel uitgegaan.

Kamerleden begrijpen niet hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.