Home

Achtergrond 282 x bekeken

Kafferlelie produceert fraaie bloemen

De uit Zuid-Afrika afkomstige Schizostylis coccinea, ook wel Kafferlelie genoemd, is met de grote oranje rode bloemen een uitstekende aanwinst voor de nazomerse tuin.

Cees Breed toont dit product dat behoort tot de familie van de Iridaceae en ook uitstekend geschikt is voor de snij, want de houdbaarheid op de vaas is lang. De knollen zijn redelijk winterhard en kunnen dus in de tuin blijven 'verstaan'. In de stand van Breed ook weer een hele serie Colchicum. Met dit keer onder andere C. 'Poseidon', C. 'William Dykes', C. 'Rosy Dawn' en de dubbele C. 'Waterlily'.

Daarnaast toont de inzender fraaie exemplaren van de purperen Oxalis bowiei en de kleinere, gele Oxalis lobata en de rode Rhodophiala adrena. Chr. Van der Salm en Zn. showt enkele nieuwe zaailingen van Eucomis, waaronder een korte donker getinte zaailing die met gemak windkracht 8 kan doorstaan zonder plat te gaan, alsmede Eucomis autumnalis, waarvan het lichtgroene besstadium wordt getoond. Erg attractief.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.