Home

Achtergrond 188 x bekeken

Kabinet tornt niet aan toelagen koninklijk huis

Premier Jan Peter Balkenende voelt er niets voor om iets aan de toelagen aan leden van het Koninklijk Huis te veranderen.

Hij maakte dat donderdag duidelijk tijdens de tweede dag van de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer. Een aantal oppositiepartijen stelde woensdag dat ook het Koninklijk Huis een bijdrage moet leveren aan de bezuinigingen die noodzakelijk zijn. Zo stelde PVV-leider Geert Wilders een korting van 20 procent voor, de SP bepleitte het bevriezen van de huidige toelagen.

Balkenende wees erop dat nog maar recent een nieuw financieel statuut is vastgesteld, waarin is bepaald wie wat krijgt en waarvoor. Hij noemde het "niet fair'' om dat nu al weer aan te passen. Daarnaast benadrukte hij dat de toelagen meebewegen met de loonontwikkeling bij het Rijk. Als er loonmatiging is bij het Rijk zullen de leden van het Koninklijk Huis dat volgens hem dus ook voelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.