Home

Achtergrond 158 x bekeken

Kabinet helpt mkb aan extra krediet

Het kabinet neemt maatregelen om de financiering van het midden- en kleinbedrijf te verbeteren. Daardoor moet het voor bedrijven onder meer makkelijker worden om extra kredieten te krijgen.

Ingewijden hebben een bericht daarover vandaag in Het Financieele Dagblad bevestigd. De garantie op nieuw aan te trekken eigen vermogen wordt vervijfvoudigd. De overheid staat voortaan garant voor 50 procent van maximaal 25 miljoen euro nieuw eigen vermogen dat door banken of participatiemaatschappijen aan een bedrijf wordt verstrekt. De garantie op kredieten wordt ook uitgebreid, van 50 miljoen euro naar 150 miljoen euro.


Het ministerie van Economische Zaken zal de uitbreiding van de huidige regeling op Prinsjesdag in een aparte brief naar de Tweede Kamer sturen. Kredietaanvragen van bedrijven werden in de afgelopen tijd steeds vaker afgewezen. Ook is het door de economische crisis lastiger om aan eigen vermogen te komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.