Home

Achtergrond 169 x bekeken

Import pluimveevlees EU neemt af, uitvoer stijgt

De Europese Unie importeerde dit jaar in juli veel minder pluimveevlees dan in de maanden ervoor.

De export steeg licht, zo blijkt uit marktcijfers van de Europese Commissie. De trend van de eerste helft in het jaar wordt daarmee doorbroken. In juli werd minder dan 60.000 ton ingevoerd, vergeleken bij ruim 90.000 in juni. De totale import over 2009 tot zover is daardoor lager dan in 2008, terwijl een maand eerder nog meer ingevoerd was. Vooral de import van gekookt en gezouten vlees liep terug. Driekwart van het vlees komt nog altijd uit Brazilië.

De export van pluimveevlees was in juli 2009 juist iets hoger dan een maand eerder. De totale import dit jaar valt daardoor, eveneens voor het eerst dit jaar, hoger uit dan in 2008. Het doorbreken van de trend staat recht tegenover de verder versterkte trend in de eiersector. In juli werden veel meer eieren geïmporteerd dan in juni, waardoor de voorsprong op vorig jaar verder vergroot werd tot 11,1 procent. Deze eieren komen vooral uit Argentinië, de VS en India. De export daalde juist nog sterker dan in de eerdere zes maanden van het jaar. Japan en Zwitserland zijn belangrijke afnemers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.