Home

Achtergrond 166 x bekeken

ING valt uit lijst meest waardevolle merken

Bankverzekeraar ING is uit de top honderd van 's werelds meest waardevolle merken gevallen.

Volgens merkenadviesbureau Interbrand, dat jaarlijks samen met het weekblad BusinessWeek de lijst samenstelt, zag ING net als veel andere banken en verzekeraars zijn positie verzwakken door de financiële crisis.

ING nam vorig jaar nog de 86ste plek in. Op de lijst van meest waardevolle merken staan nu nog maar twee Nederlandse bedrijven: Philips (42) en Shell (92). Heineken viel in 2006 al buiten de boot.

Coca-Cola voert net als voorgaande jaren de lijst aan. De waarde van het merk van de frisdrankgigant wordt geschat op 68,7 miljard dollar (46,8 miljard euro). De top vijf bestaat verder uit IBM, Microsoft, General Electric en Nokia.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.