Home

Achtergrond 223 x bekeken 2 reacties

Holland Malt geen recht op investeringssubsidie 7,4 miljoen

Holland Malt heeft geen recht op een investeringssubsidie van 7,4 miljoen euro van de overheid.

De Europese Commissie oordeelde dat de steun ongeoorloofd is en nu heeft het Europese Gerecht van Eerste aanleg een beroep van Holland Malt verworpen.

Holland Malt is een joint-venture van bierbrouwer Bavaria en Agrifirm, een coöperatie van graanproducenten in het Noorden van Nederland en Duitsland. De onderneming telt 400 obligatiehouders, vrijwel allemaal gersttelers. Holland Malt verkreeg een octrooi voor de productie en de verkoop van HTST-mout, een categorie van mout die de stabiliteit van de smaak, de geur en pareling van bier verhoogt. Hierdoor is bier langer houdbaar.

De Nederlandse regering besloot 7,5 miljoen euro aan subsidie te verstrekken voor de bouw van een mouterij in de Eemshaven, een diepzeehaven in de provincie Groningen. De daadwerkelijke betaling van de subsidie werd opgeschort in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    landbouwer

    De duitse overheid zal er wel een stokje voor gestoken hebben, die houden niet zo van buitenlandse brouwers

  • no-profile-image

    gert

    Erg jammer,je onderneemt wat en dan gebeurt er dit,het vertrouwen in de overheid is niet erg groot meer

Of registreer je om te kunnen reageren.