Home

Achtergrond 220 x bekeken

Hoger toptarief zou Staat veel geld opleveren

Een toptarief in de inkomstenbelasting van 60 procent zou het kabinet veel geld kunnen opleveren.

Dat maakte PvdA-minister Wouter Bos (Financiën) vandaag duidelijk. Hij zei vrijdag na afloop van de ministerraad af te wachten of de PvdA-Tweede Kamerfractie inderdaad na Prinsjesdag met een voorstel voor de terugkeer van het toptarief zal pleiten, zoals De Telegraaf meldde. De PvdA-fractie wilde de berichtgeving vrijdag noch bevestigen noch ontkennen. "We zijn nog bezig met onze plannen'', aldus PvdA-Kamerlid Paul Tang.

"Het kabinet heeft geen voornemen het toptarief te verhogen'', aldus Bos. Hij gaf aan dat er oneindig veel opties zijn om de overheidsfinanciën weer gezond te maken. "Ieder voor zich moet nadenken wie je om een bijdrage vraagt'', aldus Bos.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.