Home

Achtergrond 183 x bekeken

Helft bevolking kent nanotechnologie nog niet

Bijna de helft van de Nederlanders (46 procent) heeft nog nooit gehoord van nanotechnologie.

Een kwart van de burgers kent het begrip wel, maar weet niet wat het betekent. Slechts een kwart van de mensen weet spontaan dat nanotechnologie zich bezighoudt met het beheersen van stoffen op moleculair niveau.

Dat maakt het Nanopodium bekend. Het Nanopodium is een onderdeel van de in maart opgerichte, onafhankelijke commissie Maatschappelijke Dialoog Nanotechnologie (CieMDN), die het debat over de technologie moet aanzwengelen. Het is de bedoeling dat de commissie eind volgend jaar een advies uitbrengt aan het ministerie van Economische Zaken over kansen en risico's van nanotechnologie, zodat er regelgeving kan worden ontwikkeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.