Home

Achtergrond 172 x bekeken 3 reacties

Half miljard minder voor Ontwikkelingssamenwerking

Het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking heeft komend jaar 550 miljoen euro minder te besteden dan gepland was aan het begin van de kabinetsperiode.

Minister Bert Koenders (PvdA) rekende begin dit jaar op een vermindering van 'slechts' 350 miljoen euro. Dat meldde de Volkskrant zaterdag in een interview met Koenders.


Het budget van Ontwikkelingssamenwerking is afhankelijk van het nationale inkomen. Nu dat achteruit gaat, voelt Koenders dat in zijn portemonnee. De minister spreekt van "een zware verantwoordelijkheid'', omdat het aantal arme mensen wereldwijd nog steeds stijgt.


Koenders zegt in de krant verder dat hij zich zorgen maakt over het afnemende draagvlak van de Nederlanders voor ontwikkelingssamenwerking. Hij wil echter ook relativeren: "Overal in Nederland zie ik initiatieven op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.'' Koenders houdt dan ook hoop voor de toekomst. "Ik vertrouw op een nieuwe generatie. Uit onderzoek blijkt dat jongeren tussen 18 en 25 enorm gemotiveerd zijn.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  E.T.

  "Enorm gemotiveerd zijn" dat kan je toch niet verzinnen. Blijkbaar Koenders wel

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Die half miljard was natuurlijk al naar de vriendjes van de bankensector gegooid, zodat de ministers na hun loopbaan daar nog een commisariaatje kunnen krijgen net zoals die oplichter van een Wim KOK.
  De mond vol van normen en waarden en rentmeesterschap ,bah wat een hypocryte bende daar in den Haag

 • no-profile-image

  Edel Ratte

  Nou melkveehouder volgens mij hoort de term rentmeesterschap vooral bij CDA. Hoe hoog heeft die partij dat nog in zijn vaandel staan?
  De meeste ondernemers uit de agrarische sector zijn zijn CDA stemmers en voor al die moeten toch weten wat solidariteit betekent.....

Of registreer je om te kunnen reageren.