Home

Achtergrond 185 x bekeken 1 reactie

Gemengde reacties over veilen op naam

Zachtfruittelers reageren met gemengde reacties op het voornemen van The Greenery om het veilen op naam te herintroduceren.

Het op naam veilen maakt onderdeel uit van het plan van de Greenery om telers meer afzetvrijheid te geven.

Het op naam veilen was met name een wens van Greenery-zachtfruittelers die zich meer willen profileren met een goed product en zich ergerden aan telers die met minder goede producten dezelfde uitbetaalprijs kregen. Ad Boden, kruisbessen- en aardbeienteler noemt de ontwikkeling interessant. "Als relatief klein bedrijf kunnen we zo beloond worden voor extra inspanningen op het vlak van kwaliteit."

De mogelijkheid om zelf de verkoop te organiseren valt eveneens in goede aarde. "Wij zoeken al vanaf dit voorjaar via The Greenery naar nieuwe afzetmogelijkheden met kruisbessen." Directe levering aan de handel met aardbeien durft hij wel aan. De vraag is of zo’n mengvorm mogelijk is.

Rodebessenteler Eric van Wijngaarden verkoopt zijn partij liever op een blok. "Dan sta je sterker; prijzen op de klok kennen teveel pieken en dalen."

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Edel Ratte

    heel goed idee...straks komen ze er van zelf weer achter dat de klok zo gek nog niet was en is........

Of registreer je om te kunnen reageren.