Home

Achtergrond 740 x bekeken

Fullwood vernieuwt Merlin robot

Fullwood heeft de Merlin melkrobot vernieuwd. Grootste verandering is de strakkere afwerking. Alle apparatuur is weggewerkt achter RVS beplating. Daardoor is de robot ook stiller geworden.

De koebox is 12 cm langer terwijl de inbouwmaten van de robot zelf 40 cm korter en 8 cm lager is. In de box zijn alle hoeken nu meer afgerond voor meer comfort. Nieuwe bekers en pulsatoren op de bekende RT-arm zorgen voor een hogere capaciteit. Het energie en waterverbruik zou 5 tot 8 procent lager geworden zijn. Het hekwerk langs de voerbak loopt verder door zodat de voerbak minder ingesloten is en beter toegankelijk voor de koeien. Er zitten andere elektromotoren aan de voerbak. Het verkleinen van het aantal printplaten moet zorgen voor minder onderhoud. De reiniging is tot 10 m afstand te plaatsen. De nieuwe naam Merlin 225 verwijst naar het 225 jarig bestaan van de fabrikant in 2010. De robot wordt morgen op het Dairy Event en Livestock Show in het Engelse Stoneleigh geïntroduceerd. De Merlin 225 is enkele procenten duurder en vanaf oktober in Nederland leverbaar.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.