Home

Achtergrond 186 x bekeken

Fruitmasters steekt één miljoen in veiling

Afzetorganisatie Fruitmasters steekt één miljoen euro in vernieuwing van het veilsysteem.

Fruitmasters verwacht dat de komende jaren de klok een belangrijk afzetinstrument blijft. Het nieuwe veilsysteem moet kopen op afstand ook mogelijk maken. De afzetorganisatie inventariseert nu onder de kopers of daar belangstelling voor bestaat. "Tot dusver was het animo hiervoor nog beperkt, maar het oude systeem bood daartoe ook geen mogelijkheid", zegt algemeen directeur Rian Verwoert.

Voor telers en kopers verandert er hoegenaamd niets onder het nieuwe veilsysteem. Het veilsysteem blijft een mix van blok- en kavelveilen, zodat telers ook op naam hun product kunnen aanbieden. Wel krijgen kopers meer mogelijkheden hun fruitaankopen terug te zien in de veilapparatuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.