Home

Achtergrond 293 x bekeken 22 reacties

Fransen en Duitsers gooien melk in de Rijn

Duitse en Franse melkveehouders hebben zaterdag op een brug in de grensstad Kehl symbolisch een paar bussen melk in de Rijn gegooid.

De delegaties, veel meer Duitsers dan Fransen, waren met tractoren naar de Pont de ‘l Europe, die beide landen verbindt, getrokken. "We zijn samen naar de Pont de ‘l Europe gekomen om te laten zien dat we dezelfde doelen hebben en dat de problemen ook aan beide kanten van de Rijn hetzelfde zijn," aldus een woordvoerder van het Bundesverband Deutscher Milchviehhalter.

Ondertussen probeert de Franse minister Bruno Le Maire de langzaam oplopende gemoederen in zijn land te bedaren. Le Maire praatte zaterdag met vertegenwoordigers van alle bonden van melkveehouders nadat groepen van soms enkele honderden melkveehouders vrijdag en ook zaterdagochtend op een groot aantal plaatsen miljoenen liters melk hadden laten weglopen. Le Maire beloofde hun vertegenwoordigers 'afspraken tussen de producenten en de verwerkers onder de controle van de overheid teneinde een stabiele opbrengst te verzekeren.' Bovendien praat de minister maandag met de banken, de onderlinge verzekeringsmaatschappen en andere financiële partijen over een 'solidariteitsgebaar' om de financiële nood van de melkveehouders te verlichten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Nederlandse akkerbouwer

  ha gelukkig in 't leven. laat ik nu ook erg gelukkig zijn in 't leven En even ter info sinds 1979 Heb ik mijn eigen broek moeten ophouden, dit zonder steun van wat of wie dan ook, behalve mijn gezin
  Ene spuug mijn gal niet, ik kijk gelukkig van een afstand naar het gemodder/gemopper maar melk laten weglopen kan in mijn belevenis NIET, als je wilt demonstreren doe dat dan op een fatsoenlijke manier.

 • no-profile-image

  genieter

  Ha student, je hebt zeker nog een hele goede studiebeurs en overal extra korting met gratis ov jaarkaart.

 • no-profile-image

  domme albert

  Ik denk dat Kritisch Salland een aardige kijk heeft op de wereldeconomie!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Meneer Knor,Knor,uit Pigtown. Uw reactie is begrijpelijk! Of vrije markt,of geleide Economie. Maar dan voor de gehele Agrarische sector!!! Niet alleen voor de melkveeboeren!

 • no-profile-image

  melk melk

  Ja, knor knor gewoon met z'n allen actie voeren je hoeft je als boer niet alles door de strot te laten duwen. En een goed imago betaald niet .....daar zijn de varkenshouders nu toch wel een keer achter dacht ik zo.

 • no-profile-image

  Gelukkig

  Hè akkerbouwer uit zeer ver weg,
  Laat het nu juist U met vele anderen zijn die al jaren door de steun en de mestbijdrage`s zijn die overeind gehouden worden door anderen. Dus ik zou ff 3 keer nadenken voordat je de gal spuugt op een ander.

 • no-profile-image

  knor knor

  Laat die minister dan ook meteen de problematiek in de varkenshouderij meenemen. De biggenprijzen en varkensprijzen staan ook al weer geruime tijd onder druk. Ik weet wel dat de belangenbehartigers en politiek voor de varkenshouderij niet zo hard lopen als voor de melkveehouderij, maar toch...
  De melkveehouderij zit net enkele maanden in het rood en de wereld lijkt te vergaan.
  Of moeten wij ook eerst een biggen en varkens van de brug het water ingooien om indruk te maken. (vind ik sowieso een slecht gebaar naar maatschappij en consument!!)

 • no-profile-image

  fryske boer

  Stelletje idioten dat zijn het.

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  student, ben het helemaal met je stelling eens BRAVO

 • no-profile-image

  jan vanhumbeeck

  Wel ja, meneer 'zeer ver weg',laat ons alle niet rendabele voedselproductie aan de huidige prijzen stopzetten.
  Dan is er nog eten voor twee miljard mensen op de wereld.

 • no-profile-image

  gedupeerde

  Zeker zo een student, die straks als aid er bij ons langs komt.

 • no-profile-image

  verbaasde

  Meneer Harrie G. L. Als u zo weinig vertrouwen hebt in FC waarom gaat u dat niet weg? Er moet nog veel melk naar de Arla fabriek in Nijkerk, je krijgt nog een zak geld mee ook. Zolang de internationale acties van FC geld opleveren, mij prima. Hou een Coöperatie als leden altijd wel kritisch in de gaten! En boer Mieras. Prima om uw melk door anderen vol te laten melken. Uiteraard gun ik u uw welverdiende rust wel, maar volgens mij word het hoog tijd het melkquotum af te schaffen zodat de werkende boer de volledige (toch al niet zo ruime) marge krijgt. En niet een flink deel van de kosten "quotumkosten"zijn.

 • no-profile-image

  boer mieras

  er wordt gewoon te veel melk geproduceerd, daardoor zijn de prijzen te laag ,ik heb mijn koeien opgeruimd ik ontvang nu een mooi bedrag voor mijn quotem laat een ander maar melken, ik blijf wel op mijn bed liggen en ik ontvang gewoon mijn geld

 • no-profile-image

  student

  Zolang we de slechte ondernemers blijven steunen zullen de ideeën en innovaties van de goede ondernemers nooit tot hun recht komen! Het hebben van een onderneming is geen recht dat gebaseerd is op eigendom of overlevering. Het recht op het hebben van een melkveehouderij behaal/behoud je door in de markt overeind te blijven!

 • no-profile-image

  gli

  Kijk van studenten moet je het hebben!

 • no-profile-image

  Harrie G.

  Steeds meer lidstaten willen een gecontroleerde markt. Alleen de grote zuivelverwerkers willen voor de wereldmarkt, omdat ze daar flink kunnen cashen. Maar wat zijn wij als leden met z'n allen beter geworden van de expansiedrift van FrieslandCampina??? De wereldmarktprijzen zijn aan het stijgen en FC stijgt nauwelijks mee. Het is goed dat in heel Europa melkveehouders de krachten bundelen. LTO probeert angstvallig de gelederen gesloten te houden, door af te geven op de NMV. Maar de NMV vraagt haar leden wat zij vinden. LTO is daar te arrogant voor. Zij denken te weten wat goed voor ons is! Nou, laat ik dit zeggen: die tijd is voorbij!Wat mij betreft doen alle voedselproducenten mee!!!

 • no-profile-image

  Edel Ratte

  Ik denk dat die kritisch Salland zijn winst van de laatste drie jaar in een piramide fonds van Madoff had gestopt.....ach guttekes nou is ie boos....

 • no-profile-image

  krities

  Zolang de wereldeconomie nog bestuurt wordt door Goldman-Sachsen, Madoffs, Lehmannen, Polakken en Cohens, zal de boer immer het onderspit delven. Het grote geld verdampt bij deze catagorie.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  U bent een racist,Krities uit Salland!!! U mag wel snel naar de Chirurch gaan! En vragen of een Hersen transplantatie mogelijk is.

 • no-profile-image

  infuus

  Gewoon inderdaad de infuussubsidie slangen doorknippen dan krijg je marktwerking. Even pijn dan blijven de gezonde bedrijven over en zijn we van het gezeik hieraf.

 • no-profile-image

  Logisch Nadenken

  Gooi een paar biggen van een brug in de Waal en haal er vooraf enkele tv-zenders bij; krijg je gratis en veeeeel publiciteit. Zorg wel dat een je goed ogende "pits-poes" of bijv. mooie toy-boy als Arie Boomsma je boodschap(lees tekst) laat brengen en je krijgt eindelijk je boodschap bij de gehele nederlandse bevolking geaccepteerd !!

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  stelletje sukkels, als jullie nu eens wat tijd gingen besteden om eens te rekenen en je bedrijf aan tepassen aan de huidige stituatie ipv een hoop herrie te schoppen. Kun je dat niet, omdat je geen ondernemer bent, en of de laatste jaren als idioten hebben geinvesteerd sluit de tent. Bij de gemeente is vast nogwel een baantje vrij om plantsoenen te schoffelen

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.