Home

Achtergrond 265 x bekeken 2 reacties

Franse varkenshouders overwegen actie

Franse varkenshouders overwegen, naar voorbeeld van stakende melkveehoudersde, ook actie te gaan voeren.

"Zo’n in veertig jaar nog nooit vertoonde actie, vormt een voorbeeld voor alle andere sectoren", aldus de boerenvakbond Coordination Rurale.

Volgens de bond dreigt voor veel varkenshouders faillissement als de prijzen niet snel omhoog gaan. In Bretagne, verreweg het belangrijkste varkensgebied van Frankrijk, zit zeker één op de vijf varkenshouders tot over z’n oren in de schulden. Volgens de bond is een prijs van 1,35 euro per kilo gedurende drie jaar nodig om de eerste problemen op te lossen.

Op dit moment ligt de notering op de varkensmarkt Marché du Port Breton echter op 1,156 euro per kilo. Franse varkensorganisaties dringen er daarom bij de vleesverwerkende industrie op aan om "een prijs te bieden die hoger ligt dan de productiekosten zodat de boeren kunnen leven van hun arbeid."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    john

    ik dacht dat we marktwerking willen. Krijgen we marktwerking, valt de helft om houden we tenminste een gezonde tak over.

  • no-profile-image

    Lizzie

    Goed zo , samen sterk

Of registreer je om te kunnen reageren.