Home

Achtergrond 189 x bekeken

Financiële toplui worden optimistischer

De financiële topmensen van grote bedrijven worden steeds optimistischer over het herstel van de economie.

In Europa is de groep optimisten voor het eerst sinds ruim twee jaar weer groter dan het aantal pessimisten. Dat blijkt uit de zogenoemde CFO Survey, die voor de 54e keer onder ruim 1500 CFO's (financieel directeuren) wereldwijd is gehouden.

In de Verenigde Staten verwacht 58 procent van de CFO's dat de economie zich beter gaat ontwikkelen dan in het voorgaande kwartaal. In Azië is dat 75 procent. In Europa denkt 52 procent van de financiële top dat de toekomst er zonniger uitziet dan eerder dit jaar.

De CFO's in Europa verwachten dat het gemiddeld nog ruim negen maanden duurt voordat het herstel inzet. Hun collega's in de VS rekenen op zeven maanden en in Azië is dat vijf maanden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.