Home

Achtergrond 161 x bekeken

FNV: rekening crisis eerlijk verdelen

Een op de twaalf huishoudens krijgt de komende periode te maken met werkloosheid.

Dat is een enorm aantal en zij krijgen te maken met een enorm verlies aan koopkracht. Dat zei FNV-voorzitter Agnes Jongerius maandag in Utrecht in een reactie op de uitgelekte stukken van de miljoenennota. ,,30 procent van je inkomen verliezen en een onzekere toekomst ingaan, dat is niet niks'', aldus Jongerius. Dat vraagt volgens haar om nieuwe initiatieven van het kabinet. Maar die mist zij.

De lasten van de crisis moeten eerlijk verdeeld worden tussen huishoudens en bedrijfsleven, vindt de FNV. De regering mag de rekening niet in de eerste plaats bij de huishoudens neerleggen. Zeker de financiële sector moet wat de FNV betreft meebetalen aan de rekening. Maar dat geldt ook voor het bedrijfsleven in het algemeen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.